– Vi hadde dette arrangementet, da på en annen institusjon, for første gang i fjor, og det ble så vellykket at vi kjører det i år også, sier Kim Chi Thi Pham, fagkonsulent ved Ullensaker museum, Skedsmo bygdemuseum og Eidsvoll museum.

Hun forteller at Møte med Minner er et konsept som er utviklet av museene for å gi demenspasienter på sykehjem en mulighet til å gjenkjenne ting fra sitt liv.

– Ullensaker museum videreutvikler dette litt, ved å ta med seg gjenstander og bilder ut av museet til forskjellige institusjoner. Denne gangen besøker vi Gjestad dag- og aktivitetssenter på Jessheim. Vi vil skape en hyggelig og uformell setting hvor beboerne og besøkende kan få se en miniutstilling med bilder og gjenstander, som de forhåpentligvis vil kjenne igjen og ha glede av å mimre om. Disse vil bli plassert i kafeen, hvor alle som ønsker kan komme bort å ta en titt, og det er folk fra museet til stede for å samtale om det de ser, sier Pham.

LES OGSÅ: Søskenparet har åpnet eget gårdsmuseum

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.