En vaffel en noe av det mest spennende jeg vet om, for den kan forvandles til nesten alt i matveien. Den er frokost om du serverer den med sprøstekt bacon og eggerøre. Den er lunsj om du lager den med grovt mel og serverer den med salat og røkelaks, eller den kan være digg helgemat om du fyller den med blåskimmelost og fenalår og steker den dobbelt. Den kan deles opp i hjerter og serveres med skagenrøre som små appetittvekkere eller den kan enkelt bli en variant av en slags bløtkake, som denne. Vi har fortjent det. Vi som er det, Dagbladet-journalist Trude Lorentzen skrev så passende, de usynlige folka. De som får ting til skje. Vi tryller fram matpakker, plaster på såret, bursdagskaker, trøstende klemmer, stolte ord, formaninger, og tilbake til stolte ord og kjærlighetserklæringer. Vi er vaskehjelp, drosjesjåfør, heiagjeng, kokk, konditor, professor, bedre enn Google, sykepleier, kostymemaker, et tålmodig publikum når det settes opp små, men lange teateroppsetninger med ville kostymer og lite manus, og vi er organisatoren når klesskapet må omorganiseres etter kostymejakten.

Så da er det bare å sette vaffelpressa i gang. Her skal det vaffelbakes!

Vaffelkake

Du trenger:

(1 porsjon gir ca. 8 vafler.)

* 4 dl hvetemel * 5 ss sukker * 1 ts bakepulver * 1 ts malt kardemomme * 4 dl melk * 5 stk. egg * 100 g smeltet smør * 3 dl kremfløte * 1 ss sukker * 150 gram friske bær, som blåbær og bringebær

Slik gjør du:

1. Smelt smør.

2. Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.

3. Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren stå og svelle i rundt 30 minutter.

4. Stek vaflene og la dem avkjøle på rist.

5. Pisk krem med sukker.

6. Legg vafler, krem og bær lagvis til en stabel.

Topp med friske bær og gjerne revet sjokolade.

FLERE KAKER FRA ODA

Ostekake og brownie! Dobbelt kakelykke

Glutenfritt: Saftig mandelkake helt uten mel

Det er aldri feil med sjokoladekake: Denne kaken forsvinner på et blunk

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.