– Barnebarnet mitt mente at jeg i ett av bildene har brukt alt for mye stoff, forteller Elen, som har vært tekstilkunstner i mange år. Men hun er også forfatter. For to år siden ga hun ut boka «Så det går deg godt». Nå henger Elens kunst, som denne gangen også omfatter åtte olje- og akrylmalerier, side om side med datternes illustrasjoner i Galleri Festiviteten.

FØRST OG FREMST TEKSTILER

Elen understreker at hun først og fremst er tekstilkunstner, men at hun ble sterkt inspirert til å male da hun besøkte Cornwall.

– Det var noe med lyset som tiltalte meg. Jeg tok bilder og malte da jeg kom hjem, forteller hun. Resultatet er å finne i salgsutstillingen.

Datteren Ane lager illustrasjoner - på hobbybasis, understreker hun.

– Jeg er lærer, men har lekt med tanken på å bli illustratør. Dette er noe jeg har holdt på med i tre år, og jeg må vel innrømme at jeg er bitt av basillen. Jeg kan sitte i timesvis og lytte til radio eller musikk og tegne. Illustrasjonene blir til undervegs - jeg tegner videre på det som faller meg inn. Bildene som er til salgs er nummererte trykk. Originalen beholder jeg selv. Jeg selger også over Facebook, forteller hun, og innrømmer at hun savner et miljø rundt seg.

– Jeg ønsker at jeg kunne sitte sammen med andre illustratører - få inspirasjon og tegne.

Anes illustrasjoner er fargesterke og rike på detaljer ned til den minste lille ting.

– Jeg er opptatt av lys og stemning, forteller hun.

Elens tekstilkunst er også fulle av detaljer. Med stoffbit på stoffbit bygger hun opp sine bilder - og altså noen ganger for mange biter, i følge barnebarnet.

Maleriene, derimot, er en kontrast til den detaljerte tekstilkunsten. Her er det store, rene og lyse flater med få detaljer.

elens ide

Så hvordan ble denne samutstillingen med mor og datter en realitet?

– Det var mamma som kom på ideen. Hun ringte og sa at nå skal vi ha en utstilling sammen. Jeg trengte et puff bak, inrømmer Ane.

Lørdag er det altså utstillingsåpning. Kunsten skal henge i en måned - fram til 4. mai.

LES OGSÅ: Hun liker at bildene forteller en historie

Fakta

Elen og Ane Egeland er mor og datter.

Lørdag åpner de sin første kunstutstilling sammen.

Elen er en velkjent tekstilkunstner, som kom ut med boka «Så det går deg godt» i 2016.

Denne gangen er hun også representert med malerier.

Ane er lærer, og har hatt med illustrasjon som hobby i flere år.

Hennes illustrasjoner er både fargerike og detaljerte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.