• Cheerleadere: Super Crew Lakers hadde tatt turen fra Nes for å underholde med sine spektakulære triks.
  • Utstilling: Flere hundre biler var utstilt under arrangementet. For noen vanket det priser.

På Gardermoen Raceway blandes motorduren med lyden fra høyttaleren og summinga fra flere hundre motorentusiaster. I nesa river lukta av eksos og bensin, sammen med en eim fra grillen. Solstrålene fra himmelen reflekterer i blankpolerte pansere og skinnende felger.

Nytt konsept i Norge

Flere tusen mennesker fra hele landet var ventet til Gardermoen Raceway denne helga for å ta del i motorarrangementet Raceworz.

– Akkurat hvor mange som har vært her i dag, har vi ikke tall på nå. Men du kan trygt si at det har vært noen tusen, sier Thomas Følling.

Han er leder for Raceworz Norway – et konsept som er nytt i Norge, men som har hatt stor suksess i USA.

– Raceworz handler om å samle motorinteresserte og ha det gøy. Folk skal få oppleve det de drømmer om. Vi er som en stor familie, smiler Matt Chilcote, som har vært med på å arrangere Raceworz flere ganger i USA.

Spekket program

Utstilling av biler, oppvisningskjøring, priser for laveste bil og beste eksoslyd, salg fra boder, dragrace, ulike konkurranser og møte med skuespilleren bak «Hector» fra The Fast and Furious, var bare noe av det Raceworz kunne by på. Fra food trucks ble hamburgere servert og på scenen opptrådte cheerleadere.

– Det er i ekte amerikansk stil, med aktiviteter for hele familien. Og i kveld blir det «Streetmeet» til langt på natt, sier Følling.

– Alltid god stemning

– Det er et kult konsept. Jeg kommer absolutt til å dra igjen hvis det blir flere arrangementer, sier Stein Egil Kvam.

Han var på plass på Gardermoen Raceway sammen med kompisgjengen fra Enebakk.

– Også er det litt gøy at noen utfordrer gatebil, legger han til, mens kompisene nikker.

– Det er sosialt på sånne arrangementer og alltid god stemning. Det er fint at bilmiljøet har en plass å treffes, mener Ole Rødal.

Flere tusen besøkende til tross, gutta tror at enda flere ville kommet dersom arrangementet var mer reklamert for.

– Det er et stort miljø der ute, men jeg vet om flere som ikke hadde hørt om at Raceworz skulle være her, sier Rødal.

Fakta

  • Raceworz er et amerikansk konsept, kjent for mange fra filmene «Fast and Furious».
  • Bil og motorsport er kjernen og arrangementet er kjent for blant annet å ha dragrace, ulike bilshow, bil-limbo, og forskjellige konkurranser
  • Ofte har Raceworz med seg skuespillere fra Fast and Furious-filmene. 
  • Det er første gang at Raceworz arrangeres i Norge.
  • Raceworz arrangeres i samarbeid med streetcars.no

EUB TV: - Fiat eller Ferrari, her er du velkommen uansett

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.