• Kjemelie spiller på Galleri Festiviteten. Duoen består av Kjetil Muelid og Emilie Vasseljen Storaas. foto: Henrik Fjørtoft.

Jazzmusikeren fra Hurdal går en meget travel tid i møte. Ikke nok med flere plateslipp, en haug med konserter og Norges-turné, så har han flere spilleoppdrag rundt om i Europa.

JAZZMUSIKER MED KONSERTER OG PLATER

Muelid (26) er i ferd med å bli en anerkjent jazzmusiker. Han studerer nå til en master ved Musikkonservatoriet i København, etter å ha tatt en bachelor ved jazzlinja i Trondheim. Men grunnlaget ble lagt på den kommunale kulturskolen, i skolekorpset og i et klasserom i Hurdal.

– Jeg har bare gode minner fra blokkfløyteundervisningen på Kjerkekretsen skole, sier han.

TILBAKE MED EGEN TRIO

I går la Muelid ut på en tre uker lang turné rundt om i Norge. I dag, torsdag 26., spiller han med trioen sin, Kjetil Muelid Trio, i Fremtidssmia, tidligere Kjerkekretsen skole. Fredag slipper trioen plate.

– Det er min debut med egen trio på det anerkjente plateselskapet Rune Grammofon. Jeg har lenge ønsket å starte egen trio, og nå falt det naturlig. Det er en ære at vår første plate skal utgis på et av mine favoritt-labels. Platen heter ”Not Nearly Enough To Buy a House”, og vi hadde slippkonsert på Nasjonal Jazzscene. Jeg spiller i forskjellige band, og felles er at vi spiller ”min” musikk. Trioen, som jeg kommer til Hurdal med i kveld, spiller mer improvisert. Vi kan spille ut fra en skisse eller idé og vet ikke helt hva vi ender opp med. Trioen består av piano, trommer og bass. Jeg har tidligere hatt en konsert i Fremtidssmia, men da var det med duoen Kjemilie. Her spiller jeg piano og Emilie Vasseljen Storaas er vokalist. Uttrykket er helt annerledes enn i trioen. Kjemilie er roligere, forteller Muelid selv.

TIL FESTIVITETEN MED KJEMELIE

Muelid skal også spille på Galleri Festiviteten på Eidsvoll Verk 5. november – da med Kjemelie og i regi av Eidsvoll-Jazz.

– Vi har akkurat sluppet vårt andre album. Det skjedde 13. oktober, forteller musikeren fra Hurdal.

– Platen heter Bakkekontakt og utgis på mitt eget plateselskap, Øra Fonogram. Med oss på platen er fiolinist Håkon Aase. Vi skal i forbindelse med plateslippet spille foreløpig seksten konserter på jazzklubber og konsertscener over hele Norge, samt Spania, Danmark og Tyskland. Vår singel – En Dag, er allerede ønsket av NRK Jazz og NRK P2. I tillegg kommer det flere fine album på plateselskapet Øra Fonogram i høst, med blant andre Natalie Sandtorv, og Molecules og Erlend Skomsvoll, Jo David Lysne og Mats Eilertsen – sistnevnte fra Eidsvoll. Jeg tok over Øra i mars 2017, og det er en rekke spennende ting som skjer med utgivelser i høst og videre inn i 2018, forteller Muelid til EUB.

Les også: En ny dans for Kjerkekretsen skole

Fakta
  • Kjetil André Muelid, jazzmusiker og pianist.
  • Født i Hurdal 4. februar 1991.
  • Studert ved Jazzlinja i Trondheim (NTNU).
  • Avsluttet med en bachelor i 2015.
  • Studerer nå til en master ved
  • Musikkonservatoriet i København.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.