Det ligger an til en skikkelig hæla-i-taket-fest når det inviteres til gammeldanskveld i Nannestad kommunehus fredag 8. september.

Fra scenen vil Hurdal & Nannestad trekkspillklubb, Toradergruppa Steinsgårdskroken, Ullensaker spelemannslag og Dølalæte sørge for musikken.

– Utenfor kommunehuset blir det servering og grilling, sier Ronny Nilsen, kultursjef i Nannestad.

Kultursjefen håper å kunne få til flere dansefester i kommunehuset, slik det var «før i tida».

– Vi ser ikke bort fra at vi skal sette Nannestad mer på kartet ved å tilrettelegge for flere fester i framtida, sier Nilsen.

ARBEIDSHESTEN

Tema for årets Skuronnfest er arbeidshesten, som også utstillingen i Nannestad bygdemuseum gjenspeiler. Der er det blant annet bilder med hester, lagd av Bjarne Røtterud.

– Det blir også fotografier fra arbeid med hest i Nannestad, sier Liv Stokstad hos Nannestad bygdemuseum.

Men det blir flere hesteaktiviteter i sentrum.

– Vi skal blant annet vise hvordan man skor en hest. Steinar Melby viser oss det, sier Kari Holst-Larsen, biblioteksjef i Nannestad.

VIL TA VARE PÅ HISTORIEN

Nilsen mener det er viktig å ta vare på historien.

– Vi ønsker å synliggjøre tradisjoner, og ikke minst jordbruket i kommunen, sier kultursjefen.

Skuronnfest ble arrangert for første gang i fjor.

– Vi gjør noen endringer i år, og det er et spennende konsept å bygge videre på. Det skal være et levende arrangement, så litt endringer vil det bli for hvert år. Vi ønsker å skape gode aktiviteter for innbyggerne, sier kultursjefen.

NOE FOR ALLE

Lørdag består programmet av blant annet musikkinnslag ved Åse Mørk, opplesning ved Tuva Refsum og musikkinnslag fra scenen med elever fra Nannestad kulturskole.

Det blir også filmvisning, barneteater, tegnebord for barna, binding av kornbånd og halmkranser, spikking av selepinner og man kan prøve seg på hesteskokasting.

Hele arrangementet foregår i området ved Nannestad bibliotek og Nannestad bygdemuseum.

LES OGSÅ: Lions 100 år: 200 gjester var med på jubileumsfesten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.