Det er 10. gang det blir arrangert festival på gården Nystua, hvor Kristin er vokst opp. I starten var det snakk om kulturfestival med lyrikk og musikk. Nå er musikken rendyrket.

FESTIVALSJEF ER TRINE

Mens Kristin holder arena, er Trine Hølland festivalsjef. Hun kommer fra Oslo og spiller selv i ett av bluegrassbandene som skal på scenen. Det er trioen Winding Road, og Trine spiller gitar og synger. Pål Gaute Wiik har også en finger med i arrangementet.

Kristins tun er et eventyr av velpleide blomster i kaskader og irrgrønne plener. Hennes store hobby og lidenskap er hage og blomster – og kultur.

– Du er ikke redd for at dette flotte hageanlegget ditt skal bli ødelagt av festivalpublikum, da?

– Nei, nei – det er jeg ikke redd for. Det har gått bra i ni år, så det går nok bra nå, også!

DRØMMELÅVEN

Kristin har gjort om låven til et konsertlokale det knapt kan finnes maken til. Det er som å komme inn i tusen og en natt med flere små temarom for barna gjemt under en himmel av stjerner og hvite trær.

Over alt dette åpner konsertrommet seg. Ned fra taket henger prismelysekroner, og små sofakroker er innredet med inspirasjon hentet fra Marokko.

Her skal det spilles bluegrassmusikk til låveveggene står i spenn lørdag.

OGSÅ FOR BARNA

Bluegrassfestivalen på Nystua Kulturgård er for hele familien.

– Som i fjor blir det gratis ansiktsmaling til barna, og eventyrrommene på låven vil være åpne. Barnekonserten med Spellemannsnominerte Onkel Tuka på utescenen blir etterfulgt av Winding Road og Skare. Akustisk jam går foran konsertene på låvescenen på kvelden. Da spiller Tre vikarer i en trio, Hayde og Synny Side, forteller festivalsjef Trine.

BUSKSPELL

For de mest ihuga, er det mulig å komme fredag og campe bak låven. Det har skjedd før, og da har det også blitt buskspell på kvelden.

– Hvor mange kommer, da?

– Det vet vi faktisk ikke, men vi har hatt rundt 200 her, svarer de to bluegrassfrelste damene.

Nystua Bluegrassfestival har egen facebookside, og der er det mulig å kjøpe både hel- og halvdagspass og melde fra hvor mange barn som kommer.

LES OGSÅ: Stemningsfull bluegrass selv i regn

Fakta om festivalen

  • For 10. gang arrangeres festival på Nystua. 
  • Bluegrass er en stilretning innen countrymusikk som er en videreutvikling av oldtimemusikken fra Appalachene i USA.
  • Bluegrass er også inspirert av musikken som svarte slaver og frigjorte slaver tok med seg, delvis via jazz, blues og gospel. 
  • Tradisjonell bluegrass spilles med akustiske strengeinstrumenter, ofte i meget høyt tempo.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.