Det hang i en tynn tråd, men så bestemt Rolf Anker Thon seg for å gjøre noe med saken: Eidsvoll musikkråd måtte opp og stå igjen.

Som sagt så gjort. Thon inviterte til styremøte i det brakklagte rådet, og spurte om det var stemning for å satse videre. Svaret var et rungende ja.

KNUTEPUNKT

Som sagt så gjort. I løpet av møtet ble det valgt nytt styre, og diskutert hva rådet skal gjøre.

- Eidsvoll må ha et aktivt musikkråd, sier Rolf Anker Thon.

- Det er viktig både for musikklivet, for kulturmangfoldet og for alle i hele Eidsvoll, mener han.

Musikkrådet skal først og fremst være et knutepunkt mellom de ulike musikklagene, korpsene, korene og ensemblene i Eidsvoll. De skal formidle kontakt mellom kommunen, eller andre samfunnsaktører, og de ulike lagene.

Men like viktig er kanskje rollen som brubygger og samarbeidsorgan.

LES OGSÅ: - Jeg er musikant, ikke musiker

SAMARBEID

- Dersom Eidsvoll ikke har noe musikkråd, blir alle stående hver for seg. Da blir det vanskeligere å få til noe kraftfullt, sier Thon.

Derfor er rollen som katalysator for samarbeid mellom kor, korps og ensembler viktig for rådet. Det kan handle om å arrangere felles konserter, eller trekke veksler på ressurser som kan komme flere til gode.

- Vi har allerede snakket en god del om konkrete prosjekter Og mye av det kommer til å skje, spår Thon.

MER ENN MUSIKK

En av «vriene» rådet allerede har diskutert, er å bli et råd for mer enn bare musikk. Det er aktuelt å utvide aktivitetene til all kulturaktivitet som ikke har med idrett å gjøre.

- Kulturbegrepet er veldig vidt. Og vi har selvsagt ingen ting imot idrett. Men vi har valgt å avgrense diskusjonen vår til kultur utenom idretten. Det betyr at vi i så fall kan tenke oss å få med amatørteatre, dansegrupper og andre på laget. Det passer godt med tankegangen om å bryte ned barrierer framfor å bygge dem opp, sier Rolf Anker Thon.

LES OGSÅ: Samlet tre små korps i sørbygda til ett stort

KONSERTER

Allerede nå har rådet helt konkrete planer om flere aktiviteter. En av planene er å lage en stor konsert 4. juni.

- Det blir et «fyrtårnarrangement» der alle aktørene i Eidsvoll blir invitert til å være med. Dess flere som blir med, dess bedre blir det, sier Thon.

I tillegg er rådet allerede engasjert som rådgiver når auditoriet ved Råholt ungdomsskole skal gjøres mer musikkvennlig.

- Vi er blitt tatt med på råd for å få så gode akustikkforhold som mulig i auditoriet, sier Thon.

Musikkrådet hat 20 medlemmer, og er åpne for flere.

- Vi har åpne dører. Alle kan knytte seg til oss, sier Rolf Anker Thon.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.