- Vi trenger forslag på hvem som skal få kulturpriser og kulturstipend for 2016, Har du noen, send oss begrunnende forslag innen 10. januar, ber kulturkonsulent Kathrine Øynebråten.

KULTURPRIS

Kulturprisen kan tildeles en person eller organisasjon som takk og honnør for en betydelig innsats for kulturlivet i Ullensaker.

- Den/de som tildeles prisen skal fortrinnsvis ha tilhørighet til Ullensaker. I motsatt tilfelle er det likevel hensynet til innsatsen for kulturlivet her som er det essensielle ved tildeling av prisen. Kulturprisen tildeles samme person/organisasjon bare én gang, men kan tildeles post mortem, påpeker Øynebråten.

Kulturprisen består av 25.000 kroner samt et diplom.

DISSE HAR FÅTT

Prisvinneren kommer i godt selskap med andre som har betydd mye for hjemkommunen sin. I fjor fikk Jan Ivar Engebretsen for sitt sterke og synlige rolle som leder av Ullensaker Idrettsråd, samt hans engasjement for idretten generelt. Før det fikk Mona Irene Johansen og Tove Lodding prisen for sin innsats.

KULTURVERNPRIS

Kulturvernprisen kan tildeles privatpersoner, frivillige organisasjoner, bedrifter, skoler og offentlige instanser som på frivillig eller støttet grunnlag har nedlagt en innsats i forhold til kulturvern.

- Dette kan eksempelvis være pietetsfull restaurering av verneverdige bygninger, stilmessig videreføring av tilbygg, vern om kulturlandskapet, opparbeidelse av historiske sti- og vegfar, vern om tekniske kulturminner, eller allmennyttig informasjonsmateriell om kulturvern, forklarer Øynebråten.

- Prisvinneren her også skal fortrinnsvis ha tilhørighet til kommunen, og beløpet er det samme som med kulturprisen, sier hun.

Fjorårets vinner var Tore Kværner som fikk prisen for sin evne til å kombinere børs og katedral i utviklingen av Jessheim sentrum og derigjennom yte verdifulle bidrag til byens identitet og ivaretakelse av lokalhistorie og kulturarv.

LOVENDE UTØVERE

Kommunen kan årlig gi to stipend til lovende utøvere innenfor et bredt kulturfelt. Formålet er å stimulere til ytterligere utvikling og interesse. Hvert stipend er på 10.000 kroner og gis kandidater mellom 15 og 25 år med tilknytning til Ullensaker. Enkeltpersoner og lag og foreninger hjemmehørende i Ullensaker kan foreslå kandidater, også seg selv.

I fjor fikk trompetist Ingri Mathisen Grov og langrennsløper Amalie Håkonsen Ous stipendene. Også Eivind Berg, Jørgen Scheie Bråthen, Thea Granhus, og Emilie Fredrikke Ringstad Lien har fått.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.