–Jeg sammenligner ofte karrieren min som prest med en pendel. Jeg har kun jobbet i Ris og menigheter i Eidsvoll.

Dette blir hans tredje periode i Eidsvoll kommune, og denne gangen står nye utfordringer for tur.

– Det har vært mange dyktige prester i Eidsvoll, og jeg er veldig takknemlig for denne muligheten. I løpet av mine år i Ris har jeg fått erfaring fra en stor og krevende menighet. De gir tydelige tilbakemeldinger, og det har vært en veldig nyttig erfaring.

Den nye stillingen vil stille større krav rent administrativt, men Heesch ser fram til å ta fatt på de nye oppgavene.

– Nå som jeg skal sitte i menighetsrådet handler jobben på mange måter om å hjelpe fram det som er menighetens egne ønsker, og jeg håper at folk vil komme med tilbakemeldinger så samarbeidet blir best mulig.

MANGE GODE MINNER

I løpet av sine år i noen av Eidsvolls menigheter har han fått mange gode minner.

– Jeg tror noen av de beste minnene jeg har som prest kommer derfra. Det siste kullet jeg hadde med konfirmanter i Råholt kirke var helt fantastisk. Det var et veldig flott år, og jeg har fortsatt litt kontakt med mange av dem.

Han har også et veldig spesielt forhold til Eidsvoll kirke som bokstavelig talt har vært med ham gjennom hele karrieren.

–Jeg har alltid hatt bilde av Eidsvoll kirke på kontoret mitt. Den kirken er utrolig flott.

BLI KJENT PÅ NYTT

Selv om Heesch har relativt god kjennskap til sin nye arbeidsplass vil det være mye nytt å sette seg inn i.

– Verken stedet eller jeg er likt som da jeg jobbet der sist. Jeg må nok bruke deler av det første året på å bli kjent med Eidsvoll på nytt.

Han gleder seg imidlertid til å bli godt kjent med både menighet og nye kollegaer.

–Det er mange som ønsker å være prest i menigheter på Romerike. Jeg tar det som et tegn på at det er steder med høy trivsel og dyktige folk som vil mye.

– Hva blir den største forskjellen med tanke på det å jobbe i de ulike menighetene?

–Menneske og menneskets utfordringer er i stor grad de samme selv om det selvsagt kan være ytre forskjeller. Jeg kommer også til å ha mange av de samme arbeidsoppgavene, men jeg tror en av de største forskjellene ligger i det at jeg eksempelvis vil gå fra 175 til 45 konfirmanter når jeg begynner i Eidsvoll. Det blir en stor forskjell. Jeg gleder meg til å se hver enkelt konfirmant og ikke minst lære alle navnene.

– Du har et bilde av Eidsvoll kirke på kontoret. Betyr det at du har et ganske nært forhold til den?

– Jeg har alltid hatt en sterk tilknytning til Eidsvoll, og kommer alltid tilbake. Det første stedet man kommer til blir gjerne veldig spesielt. Jeg var nyutdannet og ble tatt imot på en helt fantastisk måte. Alt var godt tilrettelagt. Da jeg begynte som ungdomsprest på høsten i 2000 var det en utrolig flott og gøyal tid. Det var fantastisk å stå i den veksten som var i ungdomsarbeidet. Jeg fikk muligheten til å jobbe med så mange engasjerte og dyktige mennesker.

– Hva ser du mest fram til i den nye jobben?

– Det må nesten være barne- og ungdomsarbeidet. Jeg ser fram til å få de fine relasjonen med konfirmantene. Det er litt annerledes å jobbe med ungdommer nå som jeg har blitt eldre, men det er fortsatt like fint. Jeg tror det at unge blir tatt imot av kirken på en god måte er av avgjørende betydning for om de senere velger å gifte seg eller døpe barna sine i kirken.

–Hva er du opptatt av nå?
–Akkurat nå er jeg opptatt av ferie og fotball-VM.

–Hva betyr sommeren for deg?
–Utrolig mye. Sommer, sol og bading er helt herlig.

–Hva og hvor er ditt optimale feriested?
–Venezia. Jeg og kona har hatt en lang tradisjon der vi reiser dit på kjærestetur annethvert år.

–Sommerens ferieplaner?
–Svenskekysten og sørlandskysten. Det er nå man bør være i Norge.

–Hva står helst på menyen i sommer?
–Det er selvfølgelig grillmat.

–Har du et spesielt sommerminne du vil dele med leserne?
–Det må være da jeg var 11 år og fikk min første båt. Det å være ute i båt alene for første gang var helt fantastisk. Eller da jeg lærte å lærte å ro. Jeg er født i Kristiansand og har mange gode sommerminner fra sørlandskysten. Som liten var det alltid sol og ingen bølger, men så er det kanskje sånn at de første sommerminnene gjerne er de beste. 

– Hvor bader du helst?
–Jeg kan bade hvor som helst, men liker meg best i saltvann.

-Beste sommersang?
– Neste sommer av deLillos,

–Hva var din første sommerjobb?
– Min aller første sommerjobb må ha vært da jeg og brødrene mine samlet flasker på Hamresanden, men dette var uorganisert. Jeg har på en måte alltid hatt helårsjobb, men min første organiserte sommerjobb må ha vært varepriser på det som den gang het S-markedet.

– Hvilke kjent person ville du helst vært strandet på en øde øy med?
– Det er så mange gode kandidater å velge mellom at det nesten er helt umulig å svare, men jeg ville nok valgt den irske forfatteren James Joyce.

Sju raske spørsmål

Leser: 44 Scotland Street av Alexander McCall Smith.
Blir flau av: Å spille skuespill.
Liker å spise: Tapas.
Redd for: Høyder.
Er avhengig av: Utfordringer.
God til å: Være positiv.
Drømmer om: Solstol, en god bok og Sørlandet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.