I 1993 var hovedflyplassen på Gardermoen hyppig i avisspaltene.

På visse nærmere angitte betingelser godkjenner Nannestad kommune Samferdselsdepartementets reguleringsplan for ny hovedflyplass, skriver avisen 2. juni. Videre heter det: Det forutsettes at nye rikspolitiske retningslinjer for Gardermo-utbyggingen gjøres gjeldende så raskt som mulig.

Det er et krav fra Nannestad kommune at tiltakshaverne utarbeider en landskapsplan for flyplassens nærområder.

Spørsmålet om oppkjøp av boliger forutsettes vurdert også for området Moreppen, Grasmogreina inkludert.

Naboer til reguleringsområdet for flyplassen, som av forskjellige grunner må avhende sine eiendommer, må tilbys gjenkjøpsverdi ved oppgjør, heter det. 

FÆRRE ARBEIDSLEDIGE

Tallene på den lokale arbeidsledigheten går ned igjen, skriver lokalavisen i juni 1993.

– Dette er jo gledelige tall, men det kom jo ikke som noen overraskelse for oss. Det er helt vanlig at dette skjer i den lyse årstiden, sier Lars Sakshaug ved arbeidskontoret for Øvre Romerike.

De fem kommunene i vår region har nå 1246 arbeidsledige mot 1463 ledige i april.

NYTT HOTELL

Gravearbeidene i forbindelse med det planlagte hotellet ved Vertshuset Vormvik i Eidsvoll vil trolig ta til i løpet av sommeren.

Byggingen vil avhenge av finansieringen, skriver avisen 3. juni 1993.

Videre heter det: Det planlagte hotellet på Vormvik skal ha 30 rom med til sammen 120 senger. Byggekostnadene er beregnet til 25 millioner kroner.

Hurdalsnaturen forsøples

Gamle bilvrak og bildeler, malingsbokser og spraybokser, plastbøtter og mye annet skrot ligger i ei dump inne i skogen like ved Rustad Samvirkelag i Hurdal. Stedet benyttes som søppelfylling for en del private som ikke tar seg bryet med å frakte søppelet sitt til Dal skog. Rett gjennom alt avfallet renner en liten bekk, som tar med seg avfallsrester nedover mot sjøen.(3. juni 1993)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.