– Vi rekker ikke å få et forbud mot salg av ballonger på kommunal grunn inn i politivedtektene før årets nasjonaldag siden dette må behandles av kommunestyret først. Men vi i 17. maikomiteen fraråder sterkt salg av heliumballonger på nasjonaldagen, sier varaordfører Willy Kvilten.

TRE ÅRSAKER

– Hvorfor gjør dere dette?

– Det er tre utfordringer med heliumballonger, sier Kvilten, og ramser opp:

Forsøpling og forurensning, ved at ikke biologisk nedbrytbare ballonger havner ute i naturen.

Unødig bruk av helium, som er en ikke-fornybar knapphetsressurs i verden.

Trafikksikkerhet, bekymring for barn med ballonger og sikkerhet mot veg og lignende hvis de mister ballongen.

– Alle vet hva som skjer når unger mister ballongen sin og den flyr av gårde. Hvis dette skjer på et fortau er det lett å se for seg at de løper ut i veien og skaper farlige situasjoner, sier Kvilten.

– Er det mange som selger heliumballonger i Ullensaker kommune

– Jeg vet ikke eksakt, men vi har hørt at flere skoler opplever at ballongselgere plutselig dukker opp med bil i skolegården og starter salget derfra. Rektorer har vært usikre på hvilke hjemmel de har for å stoppe dette, påpeker Kvilten.

STOPP I FREMTIDEN

For å få et forbud inn i politivedtektene må saken opp til politisk behandling. Og slikt tar litt tid.

– Men med tanke på fremtidige festdager vil vi ha et forbud slik at det blir ulovlig å selge heliumballonger på kommunens grunn, sier varaordføreren.

Ullensaker er ikke alene om å tenke forbud. Flere kommuner, som Stavanger, Oslo, Drammen, Nesodden og Fredrikstad har allerede bestemt seg. Og Stortinget vil at regjeringen skal utrede et nasjonalt forbud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.