Pokerturneringer med pengegevinster er forbudt ved lov i Norge. Derfor reiser norske pokerspillere ut av landet. Nok en gang skal NM arrangeres i Dublin, fra 17. til 25. mars.

Med på flyet er fem erfarne pokerkvinner fra Kløfta. De spiller samme pokerlag som Triana Iglesias og selveste pokergudefaren Thor Hansen.

KICK

– Hvorfor poker?

– Kicket jeg får når jeg åpner kortene er herlig. Da føler jeg at jeg lever, og kicket kommer uansett hvem jeg spiller mot. Selv når mamma er motstanderen, sier Stine Bringsli som er med i NM for niende gang.

– Dessuten er det en hyggelig og sosial hobby, de norske pokerspillerne er som en stor familie. For meg er det gode miljøet like viktig. Vi vil selvsagt vinne, men heier alltid på andre som gjør det bra, påpeker Heidi Karlsen.

Årets NM er hennes femte.

May-Eva Lund, som også er med for femte gang, liker at pokerspillere er likeverdige.

– Her er det ingen forskjell på folk, alle stiller i samme kategori. Vi har sett spillere uten armer og bein, og en blind mann har med seg en assistent som hvisker kortene i øret hans. Om man er kjendis eller handikappet spiller ingen rolle, rundt pokerbordet er alle like, understreker hun.

– Trenger man flaks i poker?

– Ingen spiller går inn i dette kun basert på flaks. En nybegynner kan ha flaks slå meg i en runde eller to, men over flere dager med mange runder kommer jeg til å vinne. Poker er en utholdenhetssport, og man blir bedre og bedre jo mer man spiller. Men utlært blir man aldri, sier Bringsli.

SPORT

De tre forteller om krevende og slitsomme dager med stor konsentrasjon.

– I 2010 var jeg på finalebordet. Da spilte jeg 12 timer daglig i fire dager, og ble så sliten at jeg ikke ville høre om poker, sier Bringsli.

– Er du ikke våken og tålmodig, ryker du ut ganske tidlig i et spill, bekrefter Lund.

Nå skal de være i Dublin i åtte dager.

– Vi vil ha med alt, og ser på mange spill i tillegg til å spille selv. Jeg har sagt til arbeidsgiveren min at denne uka skal jeg ha fri hvert år, forteller hun.

– Dra til Dublin for å tape store penger?

– Nei. Registreringsavgiften er 800 euro, og det er alt vi betaler. Man kan ikke tape hundretusener i turneringen. Og sjetongene er ikke verdt fem øre siden premiene fordeles ut fra registreringsavgiftene som kommer inn, sier hun.

Fullt hus for poker: – Et fantastisk idrettsarrangement for alle

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.