– Vi gjorde vår første storsatsing forrige året med Grease og går nå for en stor musikal til, sier prosjektleder og koreograf Tove Alsegård.

I Aladdin skal 40 elever være involverte som skuespillere, dansere, sangere og musiker i eget band. Elevene kommer fra Ullensaker, Nannestad, Dal, Hurdal, Råholt og Rælingen.

Aladdin er fortellingen om gategutten som finner en gammel magisk lampe med en ånd i som oppfyller tre ønsker og skaper uendelige muligheter. I forestillingen spiller, danser og synger elevene, samt kulturskolens eget band. Det blir en fargerik reise til den arabiske natta, med spenning, forviklinger og romantikk.

HARDTRENING

Ungdommene øver hver tirsdag i Ullensaker kulturhus, og setter snart inn et skikkelig støt for å finpusse det hele.

– Vi får en intensivperiode fra 3. mars til forestillingen starter da vi øver stort sett hver dag. Vi hadde akkurat en workshop i parakrobatikk for å lære noen triks til forestillingen. Kursholdene var profesjonelle skuespillere og gjøglere fra Sverige, sier Alsegård.

Blant annet ble elever med høydeskrekk utfordret til å ta volter og stå oppå andre i pyramider.

Flere av elevene har tanker om å satse på skuespilleryrket.

– Jeg har alltid vært glad for å holde på med dans, musikk og teater. Det begynte med musikal stykket Oliver Twist hvor jeg fikk sjansen til og spille barnehjemsbarn og en av gatebarna. Deretter var jeg salkatt i Cats og i fjor Josefine Baker i The Addams Family. Det har vært et eventyr, og noe jeg gjerne vil fortsette med. Etter videregående har jeg lyst til å utdanne meg innen musikk, teater og drama og drømmen er å få stå på en større scene, sier Maja Nordbäck som spiller Genie i forestillingen.

DUGNAD

Som vanlig i oppsettinger i dette miljøet, handler det om å dra lasset sammen for at det i det hele tatt skal blir en forestilling.

-Dugnadsinnsatsen er stor, og vi har mange foreldre som syr kostymer og lager scenografi, sier Alsegård.

Premiere på Aladdin i Ullensaker kulturhus er satt til 17. mars, med forestillinger 18., 19. og 20. mars.

– Vi deltar dessuten på UKM 11. mars som største gruppe med så mange ungdommer, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.