Ullensaker kulturhus solgte totalt 40.083 billetter til sine forestillinger i 2016. Kulturhussjef John Jørgen Støa er strålende fornøyd med den nye rekorden.

- FANTASTISK

- Dette er fantastisk. Vi har hatt det så travelt dette året at vi ikke har hatt tid til å sette oss ned og se på tallene før i dag. Dette var virkelig en bra start på året, sier Støa, på første arbeidsdag av 2017.

Den forrige rekorden ble knust med om lag 5000 flere billetter.

- I 2015 rundet vi 35.000 solgte og syntes at vi hadde satt en uoppnåelig rekord, sier kulturhussjefen.

Etter 11 år ved roret hadde han aldri sett for seg at det skulle være mulig å oppnå slike besøkstall. Med «uoppnåelig rekord» sikter han til kulturhusets kapasitetsutfordringer med kun én scene til disposisjon. For øvrig har også Ullensaker-kinoen hatt rekordbesøk i 2016.

- Det er et spørsmål om kapasitet. Vi har jo bare én scene og den «slåss» vi med kinoen om. Så er elever fra videregående skole her på dagen og kulturskolen på kvelden. Det går i ett fra morgen til kveld slik at det begrenser seg selv, sier Støa.

Det er et jevnt trykk på forestillinger fordelt over hele året som har sørget for den nye salgsrekorden.

- Det har gått jevnt og trutt hele året, og det er nok der vi har tatt det inn. Men det er veldig morsomt at folk i større grad setter pris på det vi har å tilby, sier Støa.

KANONSTART MED EGENPRODUSERTE CATS

Vanligvis er januar og september roligere måneder, men fjoråret satte en ny standard. Først med den egenproduserte storsatsingen Cats.

- Det klaffet veldig bra med pågang i det som tradisjonelt er rolige perioder. 2016 startet med et brak med Cats hvor vi solgte nærmere 5000 billetter i januar, sier Støa.

I september pleier de vanligvis å merke at folk heller vil være ute og nye siste rest av sommeren.

- Det skal være veldig bra hvis folk skal komme og se i september. Men der knallet vi tidlig til med flere svære navn, som Øivind Blunck og Dora og Bjørg Thorhallsdottir, som var doble og ble utsolgte, sier Støa.

Tross det gode salget vil man først etter at desember-tallene er talt opp få vite om man går noe i pluss eller ei. Responsen fra publikum er imidlertid lønn for strevet.

Det har vært en hard høst med enormt med arrangementer. Det er deilig når man nå får igjen pusten og ser at man får betalt for det. Da blir det lettere å starte opp igjen, sier Støa.

I midten av januar er det premiere på den nye egenproduserte storsatsingen, The Addams Family. Ullensaker teater viste en smakebit av forestillingen i julestria på Jessheim storsenter. Flere arrangementer følger tett. Støa utelukker ikke at rekorden kan toppes allerede i år.

- Da skal vi nok henge hardt i stroppen, men tiden vil vise, sier Støa.

LES OGSÅ: Etter gjennombruddet på TV er Snorre (16) hjemme i ny lokal storsatsing

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.