Nye rammeplaner for barnehagene peker på at barnehagen skal sees i sammenheng med resten av utdanningsløpet, og Teknisk Museum satser dermed på nye målgrupper.

236 barn fra Romerike

Samtidig har Norlandias barnehager i hele Skandinavia temauke. I fjor var temaet film, i år er det vitenskap som står på tapetet.

Derfor reiste femåringene fra Nordbyhagen barnehage, sammen med alle de andre barnehagene på Romerike, til Teknisk Museum. Til sammen var 236 barn på museet den dagen.

– Det var fryktelig artig, og på en skala som gjorde det til en ny opplevelse for oss alle, men det gikk utrolig greit. Vi er kjempeimponert over både de voksne og barna, sier Rannei Simonsen, pedagogisk ansvarlig på vitensenteret hos Teknisk Museum.

LES OGSÅ: Gode barnehager gir lykkeligere barn

Nytt tilbud

Teknisk Museum har et helt nytt teknologitilbud, skreddersydd for å styrke barns nysgjerrighet på teknologi og vitenskap.

– Det er en del av en større strategisk plan som følge av de nye rammeplanene til barnehagene. Vi vil ta en større rolle i å formidle realfag til barn og kurse voksne. Vi skal ikke ta fra barn leken, men la dem få utløp for nysgjerrigheten, sier Simonsen.

Hun påpeker at rammeplanene ikke betyr at barna skal prøves eller testes, men at de skal få lyst til å lære.

Tilbudet sklir rett inn i ideologien til barnehagene i Norlandia.

– I våre barnehager jobber vi med å vekke nysgjerrigheten til barna i stedet for å stå rett opp og ned og lære dem ting, forklarer Cecilie von Schlanbusch Huse, daglig leder i Nordbyhagen barnehage.

LES OGSÅ: Nå er barnehagen solgt

Undervisning og utforsking

Hun hadde med seg 13 barn fra Nordbyhagen. Ungene var med på et felles vitenskapsshow, med eksperimenter, små eksplosjoner og såpebobler. Barna var også med på undervisning, skattejakt, og fri utforsking av museet.

Etter flere timer på museum var ungene tilfredse og slitne alle sammen.

– Det var stor forskjell på de barna som gikk inn, og de som kom ut, men de var veldig fornøyde, sier von Schlanbusch Huse.

Fakta

  • Norsk Teknisk Museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin.
  • Stiftet 1914.
  • Museumsbygg på Kjelsås i Oslo siden 1986.
  • 262 604 besøkende årlig (tall fra 2014).
  • 80 prøv-selv-installasjoner
  • 25 temautstillinger


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.