Med ordføreren som løste knuten på tråden, ble resultatet av 400 dugnadstimer, økonomiske bidrag fra enkeltpersoner og virksomheter, positive grunneiere, god hjelp fra skogsentreprenører med flere, tatt i bruk lørdag. Det skjedde etter at dugnadsgjengen helt til få timer før begivenheten, hadde stått på for å få alt klart.

Folkehelse i nøtteskal

– Dette er et godt eksempel på den frivillighetskulturen vi har her i Eidsvoll. Den kan vi alle være glade for og stolte av. Her ser vi et resultat hvor en gjeng har stått på, skaffet penger og bygd et nytt tårn, der det gamle for lengst var falt ned. Dette er miljøarbeid, og ikke minst er det folkehelse i et nøtteskall, sa ordfører Einar Madsen.

Han hadde sammen med primus motor for prosjektet, Knut Skyttersæter, gått de nesten fire kilometerne fra Hasler, via Svinåsen, opp til tårnet.

Der var de ikke alene. Omkring 50 eidsvollinger, den yngste i sele på ryggen og de eldste godt opp i pensjonsalderen, møtte opp for å markere at arbeidet med tårnet nå er ferdig.

Gapahuk neste

Ferdig er likevel ikke dugnadsgjengen med utgangspunkt i Dal Vel.

– Der ser dere ringen til det som skal bli en bålplass, og her skal det, om ikke i år så til neste år, bli en laftet gapahuk, forklarer Knut Skyttersæter.

Han og hans dugnadsgjeng har ikke bare bygd tårn. En rekke stier er merket og klare for turgåere. Med utgangspunkt ved det tidligere gartneriet på Hasler, er det en rekke merkede stier.

Flott utsikt

Det er alt fra en rundtur med barnevognstandard på snaue to kilometer, til en 15 kilometers tur om utsiktstårnet på Vardeåsen i Nes.

Korteste veg fra Halser til tårnet på Hasleråsen er vel 2,5 kilometer, og fortsetter du på en rundtur videre nordover mot Svangerudhøgda, har du gått en tur på omkring åtte kilometer, før du er tilbake.Fra plattformen på toppen av tårnet, har du et fint utsyn over blant annet Romerikssletta, mot Minnesund. Styri og Gullverket.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.