Søndag 2. september ble tårnet på Lushaugen offisielt åpnet i regi av Hadeland Turlag. Det står midt på kommunegrensa – med to bein i Hurdal og to bein i Gran kommune.

Nær 300 turgåere deltok på den høytidelige åpningen som startet med fiolinspill og deretter flere taler. Deriblant med Hurdal-ordfører Runar Bålsrud som hadde hilsen fra Hurdal kommune og Hurdal Turlag. Turlag hadde for øvrig lagt søndagsturen hit med en gruppe på 26.

Det 15 meter høye utsiktstårnet er bygget i tre på toppen av Lushaugen. Toppen av tårnet nås via fire avsatser gjennom en åpen innvendig trapp. Herfra ser man både til Jotunheimen, Rondane og Gaustatoppen.

Tårnet er plassert helt på kommunegrensa mellom Hurdal og Gran. Lushaugen er 812,206 moh., og den høyeste toppen i Gran og nest høyeste i Hurdal og Akershus – bare 8,2 centimeter lavere enn Fjellsjøkampen.

LES OGSÅ:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.