Skuespiller, regissør og pedagog Thea Stabell utforsker hva det betyr å bli gammel.

– Ved å la Shakespeares gamle myte om Kong Lear møte historien om 83 år gamle Jorunn Marie Bukkøy som ble funnet i snøen utenfor blokken sin i 2010, angriper Thea Stabell temaene aldring, forvirring og død gjennom historien og nåtiden. Med glede, sinne og respekt, og det hun kan best: skuespillerfaget, uttaler Hanne Tømta, teatersjef ved Nationaltheatret, om forestillingen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Nannestad Kunstforening og Nannestad bibliotek.

Stabell har hatt stor suksess med forestillingen på Nationaltheatret.

– EN ÆRE

– Vi har jobbet mye for å få til dette, og det er en stor ære for oss at Thea Stabell ønsker å spille hos oss igjen. Det er sporty av henne, som er vant å spille på scenen i Nationaltheatret, å spille tett på publikum i et bibliotek. Sist gang hun spilte for oss var med «Babettes gjestebud» på Nannestad videregående skole. Det ble en stor suksess, sier Kari Hokstad, nestleder i Nannestad kunstforening.

Hun forteller at Stabell også åpner for samtale om temaet etter forestillingen tirsdag kveld.

FOR ALLE

Hun mener stykket «Ingenting er ingenting» er aktuelt for flere generasjoner, ikke bare for dem som er i ferd med å bli litt eldre.

– Ta med barn og barnebarn, oppfordrer Hokstad.

Sist Stabell gjestet Nannestad bibliotek var det helt fullsatt.

– Vi oppfordrer derfor alle som vil komme og høre til å være tidlig ute med å bestille billetter. Det er jo begrenset plass i biblioteket, sier Mette Kristiansen, leder for Nannestad kunstforening.

Thea Stabell presenterer dette i samarbeid med Fritt Ord, Norsk kulturråd, Nasjonalforeningen for folkehelsen og Nationaltheatret.

– Nå får Nannestad-sokninger mulighet til å oppleve Stabell uten å måtte reise til Oslo. Ikke la denne muligheten gå fra dere, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Har både Sandbeck og Elvis på programmet

OM THEA STABELL

Stabell begynte på Statens teaterhøgskole 1961 og debuterte i Peder Cappelens stykke «Dikter i ulvepels» på Oslo Nye Teater, hvor hun var ansatt fra 1964 til 1967. Etter å ha vært ansatt hos både Trøndelag Teater, Torshovteatret, Statens teaterhøgskole, Norsk Kassettavgiftsfond og Scenekunstutvalget til Norsk kulturråd og ti år i styret til Norsk Sceneinstruktørforening ble hun i 2006 landets første professor i skuespillerfag ved Kunsthøgskolen i Oslo. (Kilde: Wikipedia)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.