– Vi oppfordrer alle til å stille opp i toget og lage et flott og fargerikt borgertog. Vi har jo ingen lang tradisjon med bunadstog, men har hatt flotte tog tidligere, sier Karl Henrik Laache, varaordfører i Nannestad.

Nannestad kommune oppfordrer i samarbeid med Nannestad husflidslag alle som har bunader eller folkedrakter til å delta i bunadstoget.

– Og så ønsker vi ikke bare norske bunader. Vi vil gjerne at de som har folkedrakter og festdrakter fra andre land er med også. Vi vil ha et fargerikt fellesskap, sier Linda Aasan i Nannestad husflidslag.

Sissel Riksen, også fra Nannestad husflidslag, håper det blir mange folkedrakter å se, og at det også blir internasjonale innslag.

– Vi oppfordrer folk fra alle verdensdeler til å kle seg i drakter som er særegne for landet de kommer fra, sier Riksen.

Borgertoget og bunadstoget avsluttes på Nannestad videregående skole med festmøte i fugleberget på skolen.

LES OGSÅ: - Ta på bunaden din og kom!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.