Ensemblet har utspring i Kvennstuguteateret i Vallset og har tatt tak i dansemusikken som ble spilt på storgårdene på Hedmarken samt hentet fram komposisjoner fra lokale komponister. Slektskapet mellom Hedmarken og Wien blir tydelig når orkestret spiller dansemusikk av brødrene Schrammel og andre wienerske komponister.

Kombinasjonen av fiolin, klarinett og trekkspill gir spennende klangmuligheter inspirert av wienerske danseorkestre. Torgeir Ziener er ensemblets musikalske leder. Han er bosatt på Ottestad i Stange og underviser i klarinett, ensembleledelse og dirigerer koret ved Stange videregående skole. Ut over dette har han fordypet seg i Storgårdsmusikken og kåserer ivrig om 1800-tallets komponister på Hedmarken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.