Eidsvold Blad 17. april 1968: Glommen Fellesfløtings ca. 45 fots store taubåt «Dølen», sank på Vorma en av de siste dagene i mars. Den lå i opplag - fortøyet inntil et mudderapparat på østsiden av elva - ca. halvannen km syd for Minnesund. Årsaken til havariet er ikke kjent. Båten ligger på ca. 4 meters dyp. Taubåten «Dølen», som har stålskrog og er forsynt med dampmaskin, har vært brukt til tauing av mudderprammene under mudring i Vorma. Taubåten har ikke vært i bruk siden slutten av 1950-årene da det sist ble mudret i Vorma. Siden den tid har «Dølen» ligget i opplag ved siden av mudderapparatet og mudderprammene.

Det var en fisker som oppdaget at «Dølen» var ved å synke. Han varslet fra om dette til Glommen Fellesfløtings slipp på Minnesund, men taubåten var sunket før redningsmannskapene nådde frem. Det er meningen å heve havaristen allerede i vår.

Flyulykke krevde to liv

Det foreligger foreløpig ikke noe om årsaken til den tragiske flyulykken ved Morskogen i går formiddag, skriver avisen 5. april 1968. Flyet, en Piper 28 Cherokee, hørte hjemme i Stavanger og var på vei fra Kjevik til Hamar. Litt over klokka ni oppdaget veiarbeiderne et fly ved nyanlegget på E6 ved Morskogen som kom i meget lav høyde. Øyenvitner forteller at flyet plutselig stupte - gikk i spinn - og falt ned på isen. Vingen ble revet av, og flyet gjorde to store hopp og skled så en 70-80 meter. Alle ruter var knust, og cockpiten ble helt sammentrykt.

Forlokkende frukt

Appelsiner er kommet til bygda. Vi så i går en forlokkende kasse full av disse hyggelige frukter. Og har du kjøttkort og ekstrakort og penger og liker å stå i kø, så har du kanskje appelsiner. Men det blir ikke mange på hver, skrev avisen under krigsårene. Denne notisen er hentet fra 3. mai 1943.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.