I flott sommervær ble det en vellykket dag med både litt alvor og mye moro. Nannestad jeger- og fiskerforening hadde for 32. gang på rad klart å gjøre dette arrangementet til en fin opplevelse for alle som kom, både de med fiskestang og de som kom mest for å nyte skjønn natur. En av deltakerne, som kom fra Oslo, kom sporenstreks inn til sekretariatet for å takke for en alle tiders fin dag.

En annen trofast deltaker, som kommer helt fra Skien, har vært med snart 20 ganger og kommer garantert tilbake neste år. Fisking er og blir en spennende hobby for både unge og de litt eldre. Har du først blitt bitt av basillen, slipper den aldri taket. Da er det jo hyggelig for arrangøren å se at både barn på ett år og eldre på 80 år kommer for å være med på moroa. Denne gangen kolliderte festivalen med en flere andre lignende arrangement. Derfor var antall frammøtte noe under det som er vanlig.

Råsjøfestivalen er et familiearrangement. Vanligvis er bommen opp til Råsjøen stengt. Akkurat denne dagen står den åpen. Da kan alle bruke skogsbilvegen fram til vannkanten med bil. Grunneier Fearnley stiller hele Råsjøen og Råsjøstua til disposisjon. Mange benytter muligheten til å se nærmere på stedets husvære og får kanskje et lite snev av hva som foregikk her i «gamle dager». Her var det skogsamfunn med mange skogsarbeidere som jobbet med hogging, vegarbeid og sagbruket. Her var til og med skole. Den gamle steinbrua over vannet i østenden er et skue i seg selv. Her var teknikk og utføring satt i høysetet. Brua har ikke rikket seg en millimeter siden den ble bygget i 1917.

Fiskebettet var nok ikke det aller beste denne gangen. De som vanligvis får fisk, fikk også mest denne gangen. Det er alltid noen som veit hvor fisken er mest bitevillig. Det kan også ha noe med erfaring å gjøre? Ørreten var likevel mest i bettet. Den største veide 410 gram. Det aller beste er kanskje at de yngste får premie enten de får fisk eller ikke. Nesten 40 ungdommelige kom i tur og orden fram til premiebordet og ble klappet fram for å motta premien. Her vanket det fiskestenger, råsjøcapser og t-trøyer med råsjølogo.

Råsjøfestivalen er blitt tradisjon. Det startet i 1985 som et klubbmesterskap. Etter hvert utviklet det seg til å gjelde alle. Det var nok noen som ønsket at flere kunne komme å ta del i muligheten for å komme seg til helt opp til Råsjøen. Ikke bare for å fiske, men kanskje like mye for å kjenne på historisk grunn.

Til neste år blir det Råsjø­festival igjen. For mange er dette årets begivenhet. Det skal ikke minst arrangøren Nannestad jeger- og fiskeforening ha æren for. Naturopplevelsen, fiskebettet, quizkonkurransen og mye godt i kiosken, bidrar til at dette er opplevelse for både unge og de litt eldre.

Tekst: Svein Erik Kopperud

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.