Denne gangen er det ikke bare Eidsvoll som får gleden av å oppleve denne helt spesielle klaverbegavelsen. Under årets oktober-turné skal han gjeste 7 byer og kommuner med forskjellige konsertprogram – og i tillegg holde 8 skolekonserter for Den kulturelle skolesekken i Eidsvoll – samt mesterklasser ved kulturskoler og ved universitet.

To hjemland

Greg – som han kalles til daglig – har satt opp et program for lørdagens konsert som består av de vakreste musikkstykkene fra sine to «hjemland»: Polen og Norge.

Programmet heter «En musikalsk reise fra Polen til Norge» og vi får høre Grieg, Sæverud, Sinding, Paderewski – og naturligvis Chopin.

Greg ble jo i 2010 kåret til polsk Chopin-mester, så Chopin må naturligvis være med også denne gangen.

Startet i Eidsvoll

I tillegg til konserter i Norge er Sør-Amerika og Japan de stedene Grzegorz Niemczuk spiller mest – utenom i sitt eget hjemland. Etter denne turneen i Norge skal han på turné til Japan med bl.a. konserter i Osaka og Tokyo.

– Men det hele startet altså i Eidsvoll i 2010. Så det er ikke å undres over at Eidsvoll og Panorama har en spesiell plass i Gregs hjerte. Greg sier selv at det alltid er med stor glede og en spesiell forventning han setter seg til Steinway-flygelet i Eidsvolls gamle kulturhus. Eidsvoll og Panorama betyr noe helt spesielt for Grzegorz Niemczuk, skriver Jens R. Christiansen fra Eidsvoll kulturskole til EUB i en pressemelding.

Fakta

  • Grzegorz Niemczuk er en av de fremste yngre pianistene i Polen.
  • I 2010 vant han 1. pris i den store Chopin-konkurransen i Warszawa og han blir nå betraktet som en av verdens fremste Chopin-tolkere.
  • Grzegorz Niemczuk er 32 år og har allerede et stort internasjonalt navn. I sin korte karriere har han spilt med flere av verdens fremste symfoniorkestre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.