– Vi synes det er utrolig gøy å få jobbe med en sånn gammel og møkkete bygning, og se at det kan bli noe helt nytt, sier Liv Anita Bjørkli og Jonatan Berntzen, to av ildsjelene i ungdomsgruppa Mercy and Faith som, sammen med mange unge og voksne, har pusset opp, ryddet og vasket i Mago B i flere uker.

Mago B-planene har vært mange og medieomtalen innholdsrik gjennom en årrekke. Alt har ikke vært med positivt fortegn. Nå sørger en ivrig gjeng ildsjeler for at det gamle bilverkstedet blir konsert og dansearena for unge og voksne i Eidsvoll.

LES OGSÅ: Jørgen spilte blues i kommunestyret

– Fantastisk konsertarena

– Vi kan vaske bort møkka, og la den flotte strukturen i mur og puss og de fantastiske gamle vinduene få vise seg fram fra sin beste side, sier primusmotor Ragnvald Holst-Larsen.

– Dette blir en fantastisk konsertarena, legger han til med et stort smil.

Han har gjennom firmaet sitt – Omsorgsverket AS – på vegne av Mercy and Faith, formelt leid Mago B-lokalet fram til 2. april. Avtalen innebærer oppussing til konserter og kulturopplegg mellom 25. mars og 1. april. Mago B AS dekker alle utgifter knyttet til oppussingen, mens frivillige ungdommer og voksne gjør selve arbeidet på dugnad. Slik ser programmet for uka med kulturaktiviteter ut akkurat nå:

25. mars blir det ungdomskonsert. På scenen vil UKM-vinnerne i Eidsvoll stå. Det samme vil MGPjr-finalistene Jørgen Holst-Larsen, Tobine Gilbrant og Rebecca Hagring.

31. mars blir det danseparty med Eidsvoll Ballettsenter, ungdomsklubben Pitstop og flere organisasjoner.

1. april blir det stor konsert med 13 av de 15 MGPjr-finalistene. Denne konserten vil være helt unik, i og med at dette vil være den eneste muligheten for å kunne møte nesten alle artistene fra finalen 5. november.

På sin Facebook-side har Jørgen delt denne videoen:

Mange lager kulturfest

Under flere av konsertene vil Barnekoret Propell, Eidsvoll Ballettsenter, ungdomskoret Soulchildren og ungdomsklubben Pitstop medvirke.

I løpet av uken vil Omsorgsverket AS også, sammen med Mercy and Faith, arrangere en klesbyttedag. Der kan alle levere inn et ferdig sett med klær (topp og underdel), som henges på en kleshenger. Alle som er med vil få utdelt en byttelapp.

– Vi håper flere vil levere inn klessett, slik at også en del familier med dårlig råd kan få en byttelapp uten å ha levert inn noe. Vi vil dele ut disse byttelappene gjennom Frelsesarmeen og andre som vet om familier som sliter, sier Ragnvald Holst-Larsen.

– Vi gleder oss veldig til å være med på dette. Initiativet er fantastisk, og det blir gøy å treffe nesten alle MGPjr-finalistene igjen, sier Jørgen Holst-Larsen.

– For oss er det utrolig gøy og givende å bidra til at det blir nytt liv og en positiv ramme rundt Mago B igjen, sier initiativtaker Ragnvald Holst-Larsen.

LES OGSÅ: - Jeg visste nesten ikke hvordan jeg skulle reagere. Først trodde jeg at de tullet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.