• DYKTIGE: Resultatene vitner om at det er mange unge og lovende kunstnere i Nannestad. Her viser Eva Caitlin Iversen ett av sine bilder.

Resultatene etter workshopen i spraypaint er mange flotte bilder som nå kan ses i Nannestad bibliotek. Prosjektet #rått & ærlig# er et samarbeid mellom Nannestad bibliotek og Nannestad fritidsklubb.

IMPONERT KULTURSJEF

Åpningen foretok kultursjef Ronny Nilsen.

– Jeg har kikket på bildene og er enormt imponert over det dere har skapt her. Jeg forstår at fritidsklubben ønsker at dere skal pynte opp i lokalene der også. Dette er virkelig bra. Noen vil nok finne noen julegaver her. Dette prosjektet er en utrolig fin måte å introdusere kunsten på, sier Nilsen.

– ALLE FÅR TIL NOE

I to dager holdt ungdommene, som er 14 og 15 år, på med å lage bilder. Instruktør var Åse Gry Dahlen, som selv er spraypaintkunstner.

– Dette er et veldig fint prosjekt. Spraypaint er noe alle kan gjøre. Alt man trenger er spraybokser og et lerret. Så er det bare å sette i gang. Det er en egen kunstform, sier Dahlen.

MESTRING

Hun forteller at det er flere som har talent, mens andre kanskje ikke har det i like stor grad.

– Men alle får til noe. De får en følelse av mestring – å få til noe selv, sier Dahlen.

Eva Caitlin Iversen (15) er én av i alt 12 utstillere i Nannestad bibliotek.

– Dette var veldig spennende. Det var mye nytt og interessant. Jeg tegner mye ellers, men dette var helt annerledes, sier Iversen.

Even André S.F. Alsås (15) hadde heller ikke prøvd seg som kunstner med sprayboks tidligere.

– Dette var virkelig spennende, og vi har lært mye nytt. Jeg tegner også mye, men har lyst til å prøve dette igjen. Det er på en måte lovlig hærverk, sier Alsås.

JOBBET UTENDØRS

Hege Kalfoss Skovereng hadde ansvaret for gjennomføringen av prosjektet i biblioteket.

Selve jobben måtte de gjøre utendørs, og på grunn av innholdet i sprayboksene var alle utstyrt med beskyttelsesmasker.

– Ungdommene var så ivrige at de nesten ikke hadde tid til å spise. Jeg er imponert over hva de har fått til, sier Kalfoss Skovereng.

Utstillingen kan ses i biblioteket til og med 7. oktober.

LES OGSÅ: Stedet der kjeledresser er blitt kunst

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.