• FORNØYDE: Amund Dønnum og Unni Johnsrud er fornøyde.

Det var på Måe gård det hele begynte, og det var også her søndagens Åpen gård fant sted.

– Dette er helt fantastisk, og besøkstallet er over all forventning med tanke på været vi har fått i dag, forklarer leder av Eidsvoll Landbruksforening Amund Dønnum.

– Jeg ser på det som en tillitserklæring fra folk at de tar turen selv om det er grått vær, og jeg tror det viser at vi får til dette på en veldig bra måte, legger han til.

STOR INNSATS

Dønnum får ikke fullrost innsatsen til årets vertskap, Åpen gård-komité, samarbeidspartnere og alle de frivillige nok. Det er han ikke alene om, og komitéleder Unni Johnsrud er strålende fornøyd med innsatsen.

– Det er en herlig dugnadsgjeng som står på, og uten dem hadde ikke dette vært mulig, sier hun.

BLIR VIKTIGERE

Åpen gård er en viktig tradisjon for mange mennesker, men arrangementet betyr også mye for det norske landbruket.

– Dette bidrar til å skape relasjoner mellom folk flest og landbruksnæringen, og om det er noe vi trenger så er det at folk forstår hvorfor det er så viktig å ta vare på landbruket. Før hadde de fleste et forhold til gårdslivet, men i løpet av de siste årene har dette endret seg og arrangementer som dette blir bare viktigere og viktigere, forklarer Dønnum.

LANDBRUKSPRIS

I år sto også utdelingen av Landbrukets Wergelandspris på programmet. Denne prisen kan deles ut hvert tredje eller fjerde år, og går til en person som over lang tid har gjort en innsats utenom det vanlige for opplysningsarbeidet innen landbruket i Eidsvoll. Årets prisvinner var Jan Stabbetorp, som er rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving.

ET KJENT FJES

Stabbetorp blir beskrevet som et kjent fjes for mange av bøndene i Eidsvoll, og juryen trekker blant annet fram at bønder i kommunen bruker, lytter til råd og praktiserer hans kunnskap.

– Det er hyggelig å bli satt pris på, men jeg føler at organisasjonen fortjener det like mye som meg, sier prisvinneren.

VISTE FRAM MULIGHETENE

En viktig del av Åpen gård er å vise folk hvordan de kan benytte råvarer, og tre av dem som sørget for dette var Britt Kornum, Gry S. Gundersen og Oda Christensen.

– Vi viser hva man kan gjøre med gode norske grønnsaker. De er veldig allsidige og kan brukes til så å si alt, forklarer Christensen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.