Bandet Lazy Petite fra Eidsvoll/Hurdal består av David Haugen, Mario Georgiev, Ulrik Rognstad Hagen og Jørgen Store Johansen. De spiller rock på fritiden, og denne besetningen har holdt sammen i et år nå. Musikalsk satser de på progressiv hard rock med inspirasjon fra det glade 1970-tallet.

– Vi spiller den gode gamle musikken og prøver å være progressive, sier han og nevner inspirasjonskilder som Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin og Uriah Heep.

– Dagens musikk har får mye synthezisers og stramme rammer i produksjonen. Du hører stor forskjell på lydbildet fra 70-åra til i dag. Det var mye bedre før, det høres jo ut som bandet sitter i stua di når du spiller vinylplatene deres, smiler han.

TURNÉ I RUSSLAND

Nå legger de fire musikerne ut på turné i Russland. I bagasjen har de rundt åtte egenkomponerte låter som de gleder seg til å spille for russerne.

– Vi skal turnere fra 31. mars til 9. april. Hovedformålet er veldedighet og alle billettinntektene går til et sykehus i Moskva for syke og fattige barn, sier David Haugen.

– Hvordan har det seg at et band herfra skal turnere i Russland?

– Vi så en annonsen på Facebook der extremmetallbandet Iodguara fra Bergen søkte etter support til denne turneen. Det ville vi være med på og sendte dem en mail med noen demoer. Og så takket de ja til oss og et annet supportband. Selvsagt lar vi ikke den sjansen gå fra oss, og det skal bli interessant å se hvordan russerne tar mot oss, påpeker han.

– Har dere holdt konserter her?

– Ja. Vi spilte nylig en konsert på rockeklubben Krøsset i Oslo, og etter responsen fra publikum å dømme så likte de det de hørte, sier Haugen.

LANG TUR

Den russiske turneen starter i byen Lipetsk, en firetimers busstur sør for hovedstaden Moskva. Deretter setter de kursen mot byer som Volgograd, så mot grensen til Ukraina i byen Belgorod, så Brjansk og tilbake til Moskva for den aller siste konserten.

– Dette ser ut som en lang reise i fremmed land?

– Ja, vi snakker om sju timer i buss mellom flere av stedene. Så det blir lange dager i bussen på oss. Og lange netter med spilling, ler han.

– Og alt er veldedighet?

– Ja. Vi gjør dette kun for å få PR og å ha det gøy. Kan jo ikke si nei til å være med på dette. Vi måtte bare gripe denne muligheten da den først kom, påpeker Haugen.

– Hva er forventningene deres?

– Vi vet ikke, men det blir spennende uansett. Vi har hørt at russerne er et enormt bra publikum. Det handler selvsagt om å være fulle av energi og å gjøre vårt beste slik at det blir trøkk fra scenen, sier David Haugen.

LES OGSÅ: 71.800 kroner til kulturtiltak

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.