• BARNAS FAVORITT: Klovnen Bibi fikk de minste til å skrattle da hun gjorde ablegøyer på Bankplassen utover formiddagen lørdag.

En rekke lokale aktører fra både kultur – og næringsliv viste seg fram, og i tillegg til tivoliet som for tiden holder til på Skjoldnestangen, var det liv og røre over alt i sentrum lørdag formiddag da det ble invitert til Sunddager. For elevene i Eidsvoll kulturskole ble det også en fin markering med siste «spillejobb» før sommerferien.

FORNØYDE ELEVER

– Det er flott å spille her, og en stor scene, og veldig morsomt at det kom så mange som ville se og høre oss. Det har vært et fint år på kulturskolen, og vi har veldig flinke lærere, sier Markus Rommedal Eilertsen, som sammen med bandmedlemmer Malin Sannerhaugen, Julia Tveitane og Markus Rommedal Eilertsen, Markus Elstad utgjør bandet «Julia and the Beatless».

Mens publikum kunne få med seg rock, pop, slagverk, og sang og gitar fra hovedscenen, ble det invitert til innendørskonsert i Kafé Henrik, der elever innen klassisk musikk avsluttet det musikalske programmet for dagen.

–Det har vært en kjempefin dag, og et flott år for kulturskolen. Nå tar vi sommerferie, men det blir full fart igjen til høsten, sier leder Astrid Holum.

HAR MER KAPASITET

Som siste post på programmet før sommeren for musikk – og gitarlærer Eivind Baaserud, ble det opprydding og nedrigging av lyd – og høyttalerutstyr fra scenen.

– Jeg er stolte av de flinke elevene mine, og det har vært et begivenhetsrikt år. Vi har et bredt tilbud på skolen med både gitar, ukulele, banjo og slagverk og mye mer. Vi har to elever som antakelig skal inn på musikklinja på videregående i år, og det er kjempeflott. Det er fortsatt plasser ledige for undervisning innen for eksempel gitar, så det er bare å søke seg inn for dem som er interessert, sier han.

FAST TRADISJON

Det er Eidsvold Turn som i samarbeid med Sentrumsforeningen arrangerer dagene, som har tatt over etter det som tidligere var Puls-festivalen.

– Vi har vært knallheldige med været, og det har selvfølgelig bidratt til en flott ramme her i dag. Det har vært mye folk over alt, både her på Bankplassen. og rundt om på stands til de ulike aktørene i gatene. Spesielt har det vært travelt i teltet for boligmessa, forteller foreløpig konstituert arrangementsansvarlig og styreleder i Eidsvold Turn, Petter Helgesen.

BOLIG-INTERESSEN PÅ TOPP

Han tok over jobben da markedssjef Tommy Karlsen takket for seg tidligere i våres. Sistnevnte hadde ikke klart å holde seg helt unna arrangementet, da han nå jobber som markedsansvarlig for selskapet Fibo, som var en av utstillerne i «bolig-teltet».

– Nå er jeg tilbake, men som du ser i en annen jobb, og det er alltid like trivelig her i Sundet. Her har det vært så stor pågang i dag, at det ikke er umulig at vi kommer til å utvide denne messen til et noe større arrangement. Vi har måttet si nei til flere som ønsket å være med, og interessen fra publikum har vært enorm, forteller Karlsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.