– Siden sommeren 2015 har vi hatt gleden av å arrangere tidenes rockefestival hjemme på gressmatta vår på Rønsenflaen i Eidsvoll. 2018 er selvsagt intet unntak. Nå har vi igjen fått invitere alle fest- og rockeglade mennesker der ute – for fjerde året på rad, skriver RønsenRock festivallag på sin Facebook-side.

– Dette er en slags venners-venners-venners-venners-festival, beskrev arrangør Fredrik Dahlen det som til EUB i fjor.

Musikken i førersetet

– I fokus står musikken, og en haug av talentfulle rockere, skriver arrangøren.

De lokker med en helg fylt med «skitbra livemusikk, varmt øl, sovepose med kondens, konkurranser, leiker, og mye mer.»

Festivalfolket meldte sin ankomst allerede torsdag, hvor blant annet rigging av camp og volleyballkonkurranse sto på programmet. Fredag braket det løs med husbandet, som åpnet første konsertrekke, i tillegg til tautrekkingskonkurranse.

– Musikken som vil bli spilt gjennom helga er med vidt spenn. Her er de noe som passer for alle slags ører, store og små, gamle og grå, skriver festivallaget.

Lørdag er det to konsertrekker – én på formiddagen og én på kvelden, i tillegg til alt fra ryddeyoga og kåring av beste camp til båreløp. Til sammen 18 band entrer scenen i løpet av festivalen.

Ville Lage egen festival

Festivalstyret består av Maria Martinsen og Fredrik Dahlen som bor sammen på Rønsenflaen på Habberstad i Eidsvoll, i tillegg til festivalsjef Halvor Hovland.

Festivalen har sitt spede utspring tilbake i 2015, da trioen startet opp et band sammen. Vinteren 2015 var de godt i gang med bandøvinger, men hadde ingen å spille for.

– Vi tenkte at vi måtte bruke det store uteområdet til noe, samt at vi trengte et publikum. I stedet for å reise rundt å leite etter steder å spille, valgte vi å starte RønsenRock for å ha et sted å spille for publikum. I tillegg inviterte vi flere band og venner sånn at også de andre bandene fikk noen å spille for. Det skal være nok folk her til at det ikke bare blir en sånn intim greie, fortalte Dahlen til EUB da avisen besøkte fjorårets festival.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.