I dag er Samefolkets dag! Lihkku beivviin - læhkoeh biejjine - vuorbbe biejvijn! Gratulerer med dagen! I tillegg skal jeg i kveld sitte sammen med gode og dyktige kollegaer hvor vi er én av tolv finalister til den høyt hengende Gullfisken (så nå vet dere hva dere skal stemme på). Vi har allerede vunnet en Sølvfisk, så det feires uansett. Jeg får ofte spørsmål om oppskrifter uten gluten. Denne oppskriften er ikke bare glutenfri, men den krever heller ikke noe spesialmel. En superenkel kake bakt uten hvetemel, men med mandler i stedet. Saftig og god, og kan mer enn gjerne varieres med krem på toppen, friske bær, melisglasur eller annet snadder. Jeg har pyntet den med sjokolade og salte nøtter.
LES OGSÅ: - Jeg elsker deig!

Saftig mandelkake (kake uten mel!) Du trenger:

200 gram mandler eller ferdig mandel­mel (det får du kjøpt på helsekosten)
5 stk. egg
225 gram sukker
1 dl kefir, yoghurt naturell eller kesam
2 ts bakepulver
100 gram mørk sjokolade
100 gram nøtter

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 180 grader. Jeg brukte en springform, 24 cm. Og jeg la bakepapir i bunnen av formen.
2. Blend mandler til fint mandelmel, om du ikke har ferdig mandelmel.
3. Pisk egg og sukker hvitt. Tilsett kefir eller annet syrnet meieriprodukt. Bland inn mandelmel og bakepulver.
4. Ha deigen i springformen og stek i rundt 35 min på nederste rille. Kjenn etter med en trepinne eller en bakenål at kaken er ferdig bakt. Henger det deig på pinnen, trenger kaken å steke litt lenger.
5. Hakk sjokoladen og smelt den i en bolle over vannbad.
6. Pynt kaken med smeltet sjokolade og nøtter. Her brukte jeg en ferdig nøtteblanding som er litt saltet. Nydelig sammen med det søte.
LES OGSÅ: Dobbelt kakelykke

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.