De opprinnelige skolekorpsene Dal, Råholt og Eidsvoll Verk er lagt på is, men lederen av styret i Søndre Eidsvoll skolekorps, William Ildahl, påpeker at det er fullt mulig å starte opp med tre individuelle skolekorps hvis oppslutningen øker kraftig.

- Det har totalt sett vært en nedgang i antall musikanter de siste årene, og selv om vi gjerne skulle sett at det fortsatt var tre korps, valgte vi å danne et nytt etter mange års samarbeid, forklarer Ildahl.

LITE EFFEKTIVT

I tillegg til at de opprinnelige korpsene ble for små til å kunne fungere hver for seg, var det ifølge Ildahl lite effektivt å ha tre ulike styrer, i tillegg til et felles styre med representanter fra de ulike korpsene.

- Dette vil være ressurssparende, og jeg mener det er lettere å rekruttere når vi låter bedre og det ikke er noen tvil om hvilket korps barna tilhører, forklarer Ildahl.

Han mener at det vil være bra med en mer oversiktlig styringsform, som sørger for at alle får den samme informasjonen. Det vil også være lettere å vise hvor korpset kommer fra når de reiser på turer og stevner utenfor Eidsvolls grenser.

LES OGSÅ: Starter en musikalsk tretrinnsrakett

LANG PROSESS

Ildahl påpeker at det har vært en lang og god prosess fra samarbeidet mellom de ulike korpsene oppsto, og fram til det nye korpset ble stiftet.

- Vi har fått mange nye erfaringer gjennom samarbeidet, og de fleste av disse har vært positive, sier Ildahl

MANGE SKOLER

Det nye korpset vil fortsatt rekruttere fra det samme området som tidligere. Dette betyr at barn og ungdommer ved Dal, Råholt, Eidsvoll Verk og Bønsmoen barneskole kan begynne å spille. I tillegg til dette er ungdommene fra Råholt ungdomsskole fortsatt velkomne i korpset.

FINT OG RART

Brage Furulund Sigerstad har spilt i korpset i syv år, og var i realiteten den eneste musikanten fra Eidsvoll Verk skolekorps.

- Det er både fint og rart at vi er et korps, forklarer han.

- Jeg er jo vant til at vi marsjerer fra Eidsvoll Verk barneskole på 17. mai, legger han til.

TURNUSORDNING

Siden det nå er et korps med barn fra fire ulike barneskoler, vil det bli innført en slags turnusordning, som sørger for at alle skolene vil få besøk i løpet av dagen på 17. mai. Når på dagen disse besøkene blir vil variere fra år til år.

FELLES UNIFORM OG FANE

I 2015 tok korpsene i bruk en felles uniform. Nå skal en felles fane på plass, og korpset inviterer alle femteklassinger ved de tilhørende skolene til å komme med sitt forslag.

LES OGSÅ: - Alle er like viktige, og alle blir inkludert

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.