• GODT BESØKT: Skikaféen i Gullverket er lett tilgjengelig - og godt besøkt. Lions gleder seg spesielt over at det er mange barnefamilier som tar turen på søndager.

Sju søndager har Eidsvoll Lionsklubb servert sultne skiløpere ved storbondens bord på Løntjernbråten – TV2s Farmen-gård i innspillingen fra 2015.

Skikafeen på Farmen-gården i Gullverket nærmer seg nå 500 besøkende.

SISTE HELG DENNE SESONGEN

Nå er det klart for sesongens åttende og siste søndag med åpen skikafé.

– Hvis det blir en fin helg med bra besøk vil vi komme opp i 500 besøkende i år, sier Lars Saxhaug, som er ansvarlig for kafeen. Han tror de må helt tilbake til det første året for å finne liknende besøkstall.

FEMTE ÅRET 

– Dette er femte året med skikafé. Det første året kan nok måle seg med årets besøkstall, mens det i fjor var mye dårlig vær og flere avlyste kafeer. Dette er jo avhengig av snøforhold og vær, sier Saxhaug, og legger til:

– Det gledelige er at det er mange barnefamilier som finner veien hit.

ROS TIL LØYPEKJØRERNE

Hver søndag åtte helger på rad stiller Lions med fire personer for å holde kafeen åpen. Eidsvoll kommune kjører løyper i området.

– Vi vil gi ros til løypekjørerne, sier Saxhaug.

– Det har vært veldig fine løyper inn hit og i området, selv om løypemaskinen har havarert. Det er kjørt med snøscooter, og ved snøfall natt til søndag har alltid mannskapene vært her og kjørt nye spor, og slik sett tilrettelagt veldig bra for skikafeen.

TO KILOMETER

Turen fra parkeringsplassen Lynesvangen inn til Løntjernbråten i Gullverket er på snaue to kilometer. Videre er det mange muligheter i løypenettet i Gullverket for den som vil ut på ski.

Fakta

Skikafé

  • Løntjernbråten eies av Eidsvoll Almenning, og leies av Lions Club Eidsvoll.
  • Lions skikafé er på Løntjernbråten der TV-serien Farmen ble spilt inn.
  • Mye av inventaret fra Farmen-innspillingen er beholdt på stedet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.