– Første uka i mai la vi vekk stort sett alle andre skolefag for å fokusere 100% på teater i sju hele uker, sier lærer og regissør Ida Berg Knudsen.

Elevene i 7. og 8. klasse satt opp stykket «Momo og kampen om tiden», basert på en av Michael Endes aller mest kjente og kjære barnebøker. De første ukene gikk med til leseprøver og enkel regi.

Mye å pugge

– Det er mye tekst for elevene å lære seg. Forestillingen er i to akter og varer i hele 90 minutter. Men de har vært med på dette før da vi satte opp Peer Gynt for to år siden, sier Knudsen.

Paralelt ble det jobbet med lyd- og lysutstyr, kostyme, rekvisitter og scenebygging.

– Målet var at publikum ikke skulle kjenne igjen gymsalen vår så har vi la jo lista høyt. Vi sier bare «Vi leker ikke teater!», sier regissøren.

Bygger samhold

For å få et levende spill og et forhold til hver karakter har de tatt i bruk Stanislavskijs skuespillerteknikk.

– Elevene er velkjent med metoden, selv om de ikke vet at det er dette de driver med. Dette gjør at elevene må sette seg inn i hva de ulike personene føler og tenker. Som pedagog tror jeg dette kan være et viktig hjelpemiddel i den sosiale utviklingen hos ungdommene, i tillegg til at teaterperioden bygge opp et godt klassemiljø, avslutter hun.

LES OGSÅ: Vinterlek og karneval på Steinerskolen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.