• Engasjert: Samboerparet Kirsti Jenny Bakke, styremedlem i Jessheimmarkas venner, og Stein Vegar Leidal, fra Ullensaker Venstre, synes Myhre går for en viktig sak. – Dette støtter vi helhjerta, sier de.

Noen mil er allerede tilbakelagt etter at skogbiolog Trude Myhre og hunden Coco startet sin ferd fra Miljødirektoratet i Oslo 1. august. Innen valgdagen 11. september skal de ha kommet seg til fots de 643 lange kilometerne fra Oslo til Trondheim.

– folk flest vet ikke nok

Målet med turen er å skape blest om skogvernet i Norge før valget.

– Skogvern er den viktigste naturvernsaken vi har i Norge. Femti prosent av de utrydningstrua artene lever i skogen, derfor er det viktig å verne den for å redde naturmangfoldet, sier Trude Myhre, som jobber for Verdens naturfond (WWF).

Hun ønsker å treffe både politikere og folk flest med budskapet sitt.

– Jeg tror ikke folk vet nok om verken skogvern og skogens betydning, i tillegg må vi få politikerne med på laget, slik at de prioriterer å sette av penger til skogvern, påpeker Myhre.

Stoppet PÅ Jessheim

Som for pilegrimer flest går ferden til fots for Myhre, med innlagte stopp på herberger langs ruta. Det meste av turen skal tilbakelegges alene for henne og hunden Coco, men underveis er planen å møte både lokale skogvernere, skogeiere og lokalpolitikere.

På Jessheim møtte Myhre venstrepolitiker Stein Vegar Leidal og samboeren Kirsti Jenny Bakke, som er styremedlem i Jessheimmarkas venner.

Skogbiolog Myhres budskap klinger godt i Stein Vegar Leidals (V) ører.

– Hennes budskap svarer godt med både det vi i Venstre jobber for og kjernen i Jessheimmarkas venner, sier Leidal, som fikk nyss om Myhres pilegrimsreise gjennom sosiale medier.

Økt bevilgning

Bevilgningen til skogvern i Norge har økt betydelig de siste årene.

– I år er vi oppe i 442 millioner. Det er en start, men ikke nok, mener Leidal, som i likhet med Myhre

synes at skogvernet i Norge går for tregt.

Venstre jobber nå for at bevilgningen skal økes til én milliard.

– Det er penger vi trenger for å ta vare på skogen, påpeker Myhre.

– Viktig for opplevelsen

Skogvern handler imidlertid ikke bare om vern med hensyn til artene som lever i skogen.

– Å ta vare på skogsområder for opplevelsens skyld, er også viktig. Nærskog og bymarker, som her med Jessheimmarka, kan bety mye for folks vel og ve, sier Myhre.

– Opplevelsen og tilgang til turområder er jo nettopp én av grunnene til at det er viktig å bevare Jessheimmarka, sier Kirsti Jenny Bakke, styremedlem i Jessheimmarkas venner.

LES OGSÅ: Elever på pilegrimsvandring

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.