- Dette er nesten en heltidsjobb. Jeg jobber noen timer hver dag, smiler Ljødal til EUB. Han har med seg de to ferskeste bokutgivelsene under intervjuet. Den ene er den 10. i serien «Eidsvoll i gamle dager - Før og nå» og handler om Eidsvolls kvinner og menn. Den andre lyder navnet «Myter og mytologi i Egypt».

- Jeg har planlagt å skrive tre bøker om mytologi, og den første handler om egyptisk mytologi. Den egyptiske er eldst, eldre enn gresk og norrøn, som jeg også kommer med bøker om. Selv har jeg vært i Egypt to ganger. På studiereise i 1976 og én gang senere, sier Ljødal.

Han har også undervist i egyptisk mytologi på Lærerhøgskolen på Hamar, som heter pedagogisk høgskole i dag.

Den nye boka «Eidsvoll i gamle dager» har bilde av Langset kirke på omslaget.

- Det er en sammensatt bok. Det er blant annet mye om Eidsvolls musikkhistorie, forteller Ljødal. I boka er det blant annet kapitler om bygdeoriginaler, Langset kirke sitt 150-årsjubileum og hedersmennesker i bygda. I sistnevnte kapittel står det blant annet om Torleif Hamre, Erik Jondell, Kjell Larsson, Torstein Sandholt, Øyvind Hoel og Agnes Vågslid. I boka er også postranet på Langset i 1825 viet plass.

- I løpet av året har vi også funnet igjen en hel slekt her i Eidsvoll, som familien tilhører. Dette har jeg omtalt i boka.

- Hva gir det deg å skrive bøker?

- Det er morsomt. For meg er det liksom en måte å bearbeide eget liv på. Jeg har en interessant beskjeftigelse, og har skrevet 24 bøker nå. Det var i 2009 det begynte, smiler Ljødal.

LES OGSÅ: Gunner Ljødal feirer 80 med to nye bøker