- Dette er nesten en heltidsjobb. Jeg jobber noen timer hver dag, smiler Ljødal til EUB. Han har med seg de to ferskeste bokutgivelsene under intervjuet. Den ene er den 10. i serien «Eidsvoll i gamle dager - Før og nå» og handler om Eidsvolls kvinner og menn. Den andre lyder navnet «Myter og mytologi i Egypt».

- Jeg har planlagt å skrive tre bøker om mytologi, og den første handler om egyptisk mytologi. Den egyptiske er eldst, eldre enn gresk og norrøn, som jeg også kommer med bøker om. Selv har jeg vært i Egypt to ganger. På studiereise i 1976 og én gang senere, sier Ljødal.

Han har også undervist i egyptisk mytologi på Lærerhøgskolen på Hamar, som heter pedagogisk høgskole i dag.

Den nye boka «Eidsvoll i gamle dager» har bilde av Langset kirke på omslaget.

- Det er en sammensatt bok. Det er blant annet mye om Eidsvolls musikkhistorie, forteller Ljødal. I boka er det blant annet kapitler om bygdeoriginaler, Langset kirke sitt 150-årsjubileum og hedersmennesker i bygda. I sistnevnte kapittel står det blant annet om Torleif Hamre, Erik Jondell, Kjell Larsson, Torstein Sandholt, Øyvind Hoel og Agnes Vågslid. I boka er også postranet på Langset i 1825 viet plass.

- I løpet av året har vi også funnet igjen en hel slekt her i Eidsvoll, som familien tilhører. Dette har jeg omtalt i boka.

- Hva gir det deg å skrive bøker?

- Det er morsomt. For meg er det liksom en måte å bearbeide eget liv på. Jeg har en interessant beskjeftigelse, og har skrevet 24 bøker nå. Det var i 2009 det begynte, smiler Ljødal.

LES OGSÅ: Gunner Ljødal feirer 80 med to nye bøker

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.