Hun spiller i Ullensaker skolekorps, Regionkorps Øst, Nes janitsjarkorps, og for tiden øver hun til en konsert i Den Norske Opera med Lillestrøm musikkorps. 18-åringen har mange jern i ilden, men klarer å balansere livet sitt.

– Det er foreløpig bare moro, men i noen perioder kan det bli litt mye. Jeg setter grensene selv, og får energi av musikken, så soving blir litt nedprioritert. Hvis man liker det man holder på med, er det ikke utmattende, forklarer musikeren.

høyt nivå

Det er ikke så rart at søvn ikke står øverst på lista. Etterspørselen på Tiril Kirkemo er høy for tiden. Hun er en av få som spiller melodiske slagverksinstrumenter på høyt nivå, så mange spør om hun vil være med på forskjellige arrangementer.

– Det er utrolig gøy, sier hun.

I mars var Kirkemo med Nes janitsjar på NM i korps i Trondheim og 29. april er det en storslått jubileumskonsert i Musikkorpsenes år 2018.

Her skal Kirkemo og Lillestrøm musikkorps opptre sammen med Forsvarets Stabsmusikk, årets musiker i Ungdommens musikkmesterskap Sigvald Fersum, Herborg Kråkevik og Ole Edvard Antonsen.

Lange dager

Kirkemo kommer fra en familie hvor alle driver med musikk, og har selv spilt siden hun begynte i Ullensaker skolekorps da hun var 7 år. Siden har det gått slag i slag,

Nå går hun andre året på musikklinja på Jessheim videregående, og spiller musikk hver dag der også. I tillegg til musikken, er linja studiespesialiserende, og man får generell studiekompetanse.

– Vi har de lengste skoledagene av alle, og er ferdig ti på fire hver dag, bortsett fra onsdag. Da slutter vi litt før, forklarer Kirkemo, som akkurat er ferdig med skolens storprosjekt. Her spilte hun trommer og var med og danset.

Etter videregående har den unge musikeren lyst til å studere mer musikk, men hun syns det er vanskelig å velge spesialisering.

– Man må gjerne velge mellom klassisk og rytmisk, og jeg er veldig glad i begge deler, så det syns jeg er vanskelig, sier hun.

Før det, har hun tenkt til å søke seg inn i Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps.

kulturstipend

Nå har Kirkemo vunnet Ullensakers stipend til unge lovende utøvere 2018, på 50.000 kroner. En pris hun ikke engang visste hun var nominert til.

– Jeg fikk helt sjokk. Noen ringte meg fra et kommunenummer, og siden pappa jobber i kommunen så trodde jeg at det kanskje var til ham, for det har skjedd før. Så fikk jeg en melding om at jeg hadde vunnet, jeg skjønte ingenting, ler Kirkemo.

Kirkemo får ikke hele stipendet på en gang, men det deles opp på to summer à 25.000 kroner. Pengene går selvfølgelig til mer musikk.

– Det er utrolig mye penger. Jeg har lyst til å kjøpe meg en egen xylofon. For å frakte det når man for eksempel skal øve hjemme, er veldig krevende. Det har jeg gjort mye, sier 18-åringen.

fakta om slagverk

  • Et slagverksinstrument er et instrument hvor lyden blir produsert ved at noe (trommestikker, visper, køller, hender eller annet) slås mot en del av instrumentet, eller ved at instrumentet ristes eller på annen måte lager lyd ved bevegelse.
  • Det skilles mellom rytmiske og melodiske slagverksinstrumenter, et skille som i hovedsak betegner det normale bruksområdet til de ulike instrumentene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.