• VENTET: Erle og Iben Resland Kaas gledet seg til skattejakt.

– Det gikk ganske fort, slår Johannes Jartun Rødfoss fast da han kom inn til land etter turen med rib-båten.

Turen ble tatt sammen med mormor Wenche Jartun og lillesøster Sofia Jartun Rødfoss. Trioen var godt fornøyd da de la til kai, selv om det også hadde kilt litt i magen.

– Det var litt skummelt, sier Sofia.

SPENNENDE

Båtturen på Vorma var søskenparets andre gang i båt, men dette var en helt ny opplevelse for både store og små.

– Det var veldig spennende. Jeg har aldri kjørt en båt som det der før, sier Jartun.

LIKE TRIVELIG HVERT ÅR

– Folk får litt fart og spenning når vi kjører på vannet i et sted mellom 110-og 120 km/t, forklarer daglig leder Espen Bjørkheim i Rib Safari i Mjøsa,

– Det er like trivelig, og like mange folk hvert år, sier han.

Bjørkheim forklarer at de er veldig fornøyde med opplegget i Sundet, og at mange av de samme kommer igjen år etter år.

ROLIGERE TEMPO

Mens noen søkte fart og spenning, valgte andre å benytte et litt roligere framkomstmiddel.

– Vi la ut ved Minnesund. Det var en kjempefin tur, og det var godt og varmt i sola. Planen er å spise lunsj her, og etter hvert skal vi padle til Svanfossen, forklarer Helge Julsrud som ankom Sundet i en kajakk.

Han forteller at det er koselig å se så mange mennesker i gatene under Vannvittige dager.

– Jeg pleier å ta turen innom hvert år, sier Julsrud.

STORT SETT SOM PLANLAGT

På grunn av fredagens uvær måtte den planlagte konserten dessverre avlyses, men på lørdag var været blitt mye bedre, og styreleder Petter Helgesen i Eidsvold Turn er stort sett fornøyd med årets gjennomføring.

– Det er bra med folk, og det ser ut til at de er blide og fornøyde. Vi har blant annet solgt mye vafler og pølser, sier Helgesen.

Lørdagens arrangementet ble stort sett gjennomført som planlagt, og det ble både helikopterturer, markedsgate, ansiktsmaling, andeslipp og ikke minst sjørøver-skattejakt.

POPULÆR SKATTEJAKT

Et av dagens desiderte høydepunkter for mange var den tradisjonelle sjørøver-skattejakten i Sundets gater. Erle og Iben Resland Kaas var to av barna som ventet i spenning på at moroa skulle begynne.

– Det blir nok kjempespennende, forteller søstrene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.