Markus Hagen Henriksen studerer film på Noroff fagskole. Han står bak kamera, mens kameraten Jonathan Henriksen regisserer den nye kortfilmen «Pappa», som de skal sende inn til filmfestivaler.

Kompisene er en del av et større miljø, som bruker store deler av fritiden sin til å lage film. Sammen med fem andre har de vært med på flere prosjekter.

– Alle sju som er bak kameraet stiller opp på hverandres filmer, sier Hagen Henriksen.

Hagen Henriksen og Kristiansen har begge planer om å gjøre karriere på lengre filmer, men bruker nå kortfilmformatet for å opparbeide seg kompetanse.

– Kortfilm er et fint medium for å få opp erfaringen. Det setter søkelyset på det vi vil bli gode på, men det er spillefilmer som er drømmen, forklarer Kristiansen.

Budskap

Ideen kom forrige sommer, og i løpet av ferien var manus klart. Prosjektet har blitt døpt «Pappa», og handler om Mathilde som har blitt holdt fanget i en kjeller i åtte år.

Når hun slipper fri er hun gravid. «Pappa» følger historien til Mathilde, sønnen Linus og foreldrene til Mathilde, gjennom tre tidsperioder.

– Det er et budskap der. Vi vil vise hva angst og depresjon er. Alle karakterene har forskjellige former av det. Vi vil vise at det ikke er galt å være lei seg, forklarer Kristiansen.

Skuespillertrøbbel

Pengene til kortfilmen har de fått fra trafo.no, et nettsted for norske kunstnere. Der søkte de om midler, og fikk 6000 kroner.

De averterte etter skuespillere på Facebook. Interessen for en rolle var stor. Mange sendte inn auditionvideoer.

– Vi fikk inn mellom 100 og 150 videoer, sier Kristiansen.

På tross av stor interesse, var det en skuespiller som trakk seg i siste liten. Det hastet, og de måtte finne en nødløsning.

– Vi måtte ty til nevøen min, forteller Kristiansen.

Tett program

Filmen har totalt fem innspillingsdager, og foregår på forskjellige lokasjoner på Øvre Romerike. Karakteren Linus går på en uspesifisert skole i Norge, og det er filmet på Ås skole i Eidsvoll.

Nordby skole figurerer som politistasjon, og det har også blitt filmet en del på Finstad.

Innspillingen følger et stramt tidsskjema, og til tross for en dag med skuespillerproblemer, ligger de ikke etter.

– Vi er i rute. Alt har gått på skinner, sier Kristiansen.

FAKTA OM KORTFILM

  • Kortere enn den vanlige spillefilmen, ofte kortere enn 30 minutter.
  • Mye brukt av nye filmskapere som vil utvikle sine kunnskaper.
  • Det finnes en rekke festivaler for kortfilm, den mest kjente i Grimstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.