I palmehelgen sparkes Jazzintro 2018 i gang på Vossa Jazz i Vossavangen i Hordaland. Kjetil Mulelid fra Hurdal og Emilie Storaas fra Trondheim utgjør duoen Kjemilie.

De kjemper om tittelen «Årets unge jazzmusikere», lanseringspakke fra Norsk jazzforum, og Gramo-stipend på 150.000 kroner.

– Jeg har aldri vært med i en konkurranse før. Det er jo litt merkelig. Jazz er et ekstremt stort felt. Men det blir en plattform hvor vi får vist oss fram, sier pianisten Kjetil Mulelid til EUB.

LES OGSÅ: 50 innslag videre til fylkesmønstringen

Inspirert av visesang

Mulelid har vært profesjonell musiker i mange år. Ved siden av studerer han til en master i utøvende musikk.

Duoen Kjemilie spiller jazzmusikk med inspirasjon fra visesang og salmer. Låtene består av Mulelids melodier, og Emilie Storaas sine tekster.

Finalen på Moldejazz

Duoen åpner mot kvartetten Relling, og vinneren får en plass i finalen på Moldejazz i juli.

– Dette er to veldig bra band som tar pulsen på den moderne jazzvokalen. Vi gleder oss til å høre dem på Vossa Jazz, sier Øyvind Skjerven Larsen, fagansvarlig i Norsk jazzforum og juryleder for Jazzintro.

Et tredje album

Vederlagsbyrået Gramo bidrar med Gramo-stipendet på kr 150 000 til vinnerbandet. De pengene kommer godt med for jazzmusikerne.

– Vi har mange planer og ønsker. Kjemilie har gitt ut to album tidligere, og dette vil kanskje gå til en tredje plate. Musikkproduksjon er dyrt, ler Mulelid.

Gramo har samarbeidet med Norsk Jazzforum i fem runder, og gitt til sammen 650.000 kroner til de tidligere vinnerbandene.

– Vi gleder oss til å oppleve årets nye talenter og ønsker alle musikere lykke til, sier Anne Tone Raknes i Gramo.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.