Jenta som vokste opp på Eidsvoll var storfavoritt foran kveldens finale i Oslo Spektrum. Med sine fengende afrikanske rytmer var det aldri noen tvil om at ”Haba Haba” var vinnerlåta.

Refrenget på swahili betyr noe slikt som ”små seiere fører til store seiere”. Og det stemmer nok. For stemningen stod i taket da Mwangi gikk på scenen som nummer seks. Hun leverte til tusen, og fikk publikum til å klappe med.

Feelgood- låta gikk også rett i hjertene på tv-seerne som stemte henne fram.

Underveis tok hun en prat med programleder Per Sundnes.

- Det var så gøy det her! ropte en spent Stella Mwangi, før hun fortalte at en plakat i salen hadde fanget oppmerksomheten hennes underveis.

- Det var noen som hadde tegnet en plakat til meg, med stort hår og stort smil. Det var så hyggelig! strålte hun.

Hele salen danset

The Black Sheeps med ”Dance tonight” var den første av gullfinalistene. Deretter kom Sie Gubba med låta ”Alt du vil ha”.

- Jeg tror du får den plakaten av deg selv etterpå, sa Per Sundnes til Mwangi da hun ble ropt opp som den tredje gullfinalisten.

Da Stella Mwangi stod på scenen for andre gang klarte ikke publikum å sitte stille lenger, men reiste seg for å danse med.

Den siste Mgwangi måtte kjempe med i gullfinalen var The Lucky Bullets med låta ”Fire below”.

Publikum pekte henne tidlig ut som vinner. Stemmene fra byjuryene gjorde det litt spennende, og en stund stod det mellom henne og The Blacksheeps.

Men da folkets stemmer ble talt opp like før klokka 22, var det ingen tvil lenger. Stella Mwangi skal representere Norge i den internasjonale finalen i Düsseldorf i mai. Grunnlovsbygdas store stjerne kjempet med tårene da hun gikk på scenen for tredje gang.

Lover konsert i Eidsvoll

Da tv-lysene sluknet var det mange som ville ha en bit av vinneren. Møtet med pressekorpset ble så voldsomt at Mwangi måtte ta en time-out på bakrommet før hun kom ut igjen.

- Jeg måtte bare snakke litt med meg selv. Livet mitt er snudd opp- ned. Jeg ble veldig overraska. Nå bare gleder jeg meg. Jeg skal representere Norge. Det er jo det jeg brenner aller mest for. I kveld skal jeg skrive i dagboka mi at det har skjedd. Nå har jeg vunnet, sa hun da hun kom tilbake.

- Er dette den store seieren etter flere små?

- Ja, det er det virkelig! Nå kan jeg komme ned til meg selv og puste, sa Mwangi til EUB.

- Blir det tid til konsert i Eidsvoll nå da?

- Ja, selvfølgelig! Jeg er jo derfra, så selvfølgelig skal vi få til det! sa Mwangi.

Deretter var det fansen som skulle ha sitt, og vinneren delte villig ut autografer og klemmer.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.