- Dette er veldig trivelig og en stor ære, sier Carstensen sjøl.

- Det er hyggelig at noen setter pris på det en driver med. Musikerrollen kan bli litt ensom innimellom og en kan tvile litt på om det en driver med, har noe for seg.

MARKEDSFØRER

Det er utvalget for oppvekst og levekår som utpeker prisvinner.

- Stian Carstensen får prisen for den markedsføringen han har gjort for Eidsvoll, både innad og utad. Vi hadde mange kandidater, men beslutningen om å tildele Stian Carstensen prisen, var enstemmig, opplyser lederen av utvalget, Astrid Ekornholmen.

INTERNASJONAL MUSIKER

Stian Carstensen er en musiker av internasjonalt format, med hele Europa som arena og med en rekke radio- og TV-opptredener i flere land.

Han har gitt ut fem plater med badet sitt, Farmers Market, og et utall med andre artister, blant andre Elias Akselsen og Frode Alnæs.

Det finnes ingen fullstendig oversikt over hvor mange plateutgivelser han har vært med på.

- Det er sikkert over ett hundre, sier han sjøl.

TREKKSPILLER

Stian Carstensen trakterer et utall instrumenter, men det er fortsatt trekkspillet som er han hovedinstrument.

- Det er bra at instrumentet blir verdsatt, sier kulturprisvinneren.

- Jeg var sjøl på Hardanger kammermusikkfestival for få dager siden og delt ut to prisen til en 15 år gammel toraderspiller, forteller han.

GJØGLER

Samtidig med at han er en seriøs musiker, er Stian Carstensen også en humorist og gjøgler, både med og uten instrument. Han er blant annet skaperen av de eksentriske Spyttmyrkara i Gullverket, og en rekke viser med svært varierende og til dels groteske tekster.

- Mennesker et mangfoldig. Jeg synes det er moro også å drive med slikt innimellom, sier kunstneren sjøl.

DIALEKTFORKJEMPER

Kulturprisvinneren er innfødt eidsvolling, og opptatt av å bevare Eidsvoll-dialekta. Han har sin egen spalte i Eidsvoll Ullensaker Blad der han bruker utryddingstruede ord og uttrykk.

- Jeg prøve å holde liv i noe som er i ferd med å bli borte. Eidsvoll-dialekta er mye nærmere nynorsk og vikingemål enn riksmål, påpeker han.

Nå har han også kastet seg inn i et prosjekt sammen med Dagbladet-journalist og EUB-skribent Tom Stalsberg og Eidsvoll Ullensaker Blad om presentasjon av gamle bilder og filmer.

Kulturprisvinneren er en travelt opptatt mann, så travel at det ennå ikke er bestemt noen dato for når prisen kan deles ut.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.