Applausen sto i taket da Buicken, med Tom Stalsberg, Lars Saabye Christensen, Stian Carstensen, Amund Maarud, Knut Reiersrud og Mathias Eick entret scenen på Nebbenes lørdag. Stemninga ble ikke noe dårligere utover kvelden, og da Buicken-gjengen rundet av sitt poetiske verksted i nidraget, fikk de stående applaus fra de 350 frammøtte publikummerne.
Stemning og applaus til tross, det var ikke til å komme utenom at det kan bli få slike arrangementer ved Nebben framover.

- Det er en tid for alt

- Det er trist at drifta er lagt om. Jeg tror det er mange følelser som er ute og går her i kveld, sier Vigdis Tangen, som var på plass ved gamle Nebbenes sammen med blant annet sin søster Tone-Lise Christensen.
Se flere bilder fra da Buicken besøkte Nebbenes i bildegalleriet
De to søstrene er oppvokst på Råholt, og har som mange andre i området hatt Nebbenes som sitt tilholdssted i ungdomsårene. Mang en halvliter og karbonadesmørbrød har opp igjennom årene blitt servert i den populære kafeteriaen og ved utestedet.
- Ja, vi vanka her i alle år i ungdommen. Dette her var liksom vår plass, dette, forteller de to.
Selv om søstrene nå kanskje har drukket sin siste halvliter på gamle Nebbenes, har de forståelse for at drifta må legges om.
- Det er trist, men vi skjønner jo hvorfor det skjer. Det må være dyrt å drifte en slik plass. Det er en tid for alt, og Nebbens tid er nå forbi, sier Christensen og Tangen.

POESI UT TIL FOLKET

Buicken, som altså besøkte gamle Nebbenes for første, og sannsynligvis siste gang, er Tom Stalsberg og Lars Saabye Christensens poetiske verksted. De to startet opp sammen etter en USA-reise, og har holdt det gående siden 2010. Med seg på laget har de flere kjente og kjære musikere, og under lørdagens arrangement ble det både bluesbaserte toner og diverse lyriske vendinger fra scenen.
- Det var litt spesielt å spille. For meg har jo Nebbenes alltid vært her. Men jeg føler vi fikk satt et verdig punktum nå i kveld, sier Stian Carstensen etter endt konsert.
Tom Stalsberg, som sammen med Vidar Pettersen, dro i gang kvelden, var på sin side strålende fornøyd.
- Dette er noe av det morsomste jeg har gjort i mitt liv. Både gjengen på scenen og publikum var flotte. Mer kan man jo ikke forvente, smiler han, og legger til at det var et verdig farvel.
- Men nå er det fest resten av kvelden! Jeg håper folk blir natta ut.

- DET SMAKTE LIKE GODT SOM FØR

Og da Buicken kunne blinke seg inn til sida og parkere etter et forrykende show, var det duket for karbonadesmørbrød, eller «karbis», på Nebben.
- Dette var veldig godt! Akkurat som forventa, og nesten som i gamle dager, forteller en fornøyd Anne-Marit Halvorsen etter å ha tatt en bit av Nebbenes´ velkjente karbonadesmørbrød.
Sammen med vennegjengen, som alle er fra området, var hun på plass for å nyte god musikk og godt selskap på gamle Nebbenes denne lørdagen.
- Vi har jo vært her mye tidligere, så det er mange minner knyttet til stedet, sier Halvorsen til lett nikking fra resten av gjengen.
LES OGSÅ: 35 år, 130.000 musikkfrelste gjester. Nå er det slutt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.