Kulturinteresserte ullsokninger har i mange år vært bortskjemt med gode vår- og høstprogrammer i kulturhuset. Også denne høsten får de i pose og sekk.

På programmet står alt fra standupkomikere til rock, blues, klassisk musikk, viser, til teater, revy og musikal. Barna får selvsagt sitt og det blir naturligvis juleunderholdning. Noe for enhver smak, altså.

ER FOR SMÅ

Kulturhusleder John Jørgen Støa har vært i bransjen i mange år, og tror det er noen av grunnen til de gode velfylte programmene.

– Jeg har jo fått en del kontakter gjennom årene. Men det skal også sies at vi har et svært attraktivt kulturhus. Storsalen vår er fantastisk flott med plass til 450 publikummere. Den får vi mye skryt for, påpeker han.

– Holder det i dagens marked?

– Nei, egentlig ikke. De nye kulturhusene som bygge nå tar inn opp mot 800 mennesker. Dermed velger de mest populære artistene disse. Vi kunne hatt inn mange flere publikummere med flere seter, for det er stort sett utsolgt på de største navnene. Vi begynner å bli for små, sier han.

– Noen du vil trekke spesielt fram?

Riksteatret for eksempel, som kommer hit med åtte oppsettinger i året. De er fantastisk bra. Av kulturhusene i Akershus er vi det beste på teater, understreker Støa.

VARIERT

– Hver sesong kommer dere opp med et variert og spennende program. Gjør dere dette helt bevisst?

– Ja. Det er folket som eier dette huset og vi må ha et bredt program for å favne så mange som mulig. Å sette sammen den allsidige kombinasjonen er en morsom utfordring. Uten variasjonen hadde vi blitt for spesialisert. Jeg vil imidlertid ha inn noe for alle.

– Høsten er nærmest fullbooket allerede, og du har aktivitet i huset nærmest døgnet rundt. Har du noen overraskelser på lur?

– Ikke som jeg vet om foreløpig, men om det skulle dukke opp en sværing så skal jeg alltid klare å få satt av tid til, sier han.

-Hva sier publikum om tilbudet og huset?

– Vi får mange gode tilbakemeldinger, og det er selvsagt hyggelig. Folk pleier jo som oftest å kommentere det negative, men det er det lite av her.

– Er du fornøyd med programmet i høst?

– Ja, dette blir litt av en sesong. I tillegg bruker vi Herredshuset mer og mer. Flere artister passer best i mer intime lokaler, og det huset har gitt oss en mellomting for rundt 150 personer. Det betyr helt spesielle opplevelser i nærhet av artistene, sier kulturhusleder Støa.

HØSTENS PROGRAM

Humor:

Dagfinn Lyngbø, Morten Hansen, Dora Thorhallsdottir, De glade damene på tur - med Britt Elisabeth Haagensli og Anne Marie Ottersen.

For barn:

Bukkene Bruse på Badeland, Annie, Gråtass traktorhjul, Folk og røvere i Kardemommeby.

Konserter:

Moddi og Trondheimsolistene Quartet, Farmers Market, Betlemania 1967, Hot club de Norvège, Lars Klevstrand, Valentourettes speller Jokke, Damer i Blues, Vamp, Macca - The Paul McCartney Storym, Bjørn Afzelius, Finn Kalvik, Benny Borg, Christmas with Nordic Tenors, deLillos, På stengrunn - Rudolf Nilsens sanger og dikt, Julekonsert med Oslo Gospel Choir, The show must go on X.

Riksteatret:

Kan nokon gripe inn, Albert & Anna, Gjengangere

Annet:

Konserthyllest til GT-Sara, Honningsvågrevyen - over fifty og snill og grey, Beauty and The Beast j, Ingvard Wilhelmsen - Det er ikke mer synd på deg enn andre, Stilett - Staten må ta ansvar!, Dr. Bergland bryter taushetsplikten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.