Denne helgen gikk sceneteppet ned for siste gang for musikalen «The Wiz» i regi av Ullensaker teater og Ullensaker kulturhus. I mars overtar Ullensaker kulturskole scenen med «Aladdin», hvor over førti av kulturskolens elever spiller, danser og synger.

De siste årene har tusenvis av publikummere fylt Kong Rakne og fått oppleve alt fra Grease, Cats og The Addams family til Beauty and The Beast jr og The Wiz.

Flere storsatsinger er også på vei - deriblant Hairspray med Romerike musikkteaterskole til høsten og Den lille havfruen med Ullensaker Show Choir etter nyttår.

LES OGSÅ: Kjendisregissør: – Amatørteater binder folk sammen og er veldig viktig for lokalmiljøet

Satsing og samarbeid

Kultursjefen i Ullensaker kommune, Jon Henrik Solhei, er stolt over de store, lokale satsingene.

- Det er et utrolig sterkt teatermiljø i kommunen, og det er gøy å se at de skaper suksess på suksess, sier Solhei.

Han ramser opp Ullensaker teater, Ullensaker kulturskole, Romerike musikkteaterskole, Ullensaker Show Choir, Romerike folkehøgskole og musikk- dans- og drama på Jessheim videregående.

- Her er det veldig mange dyktige aktører, som serverer forestillinger på høyt nivå, sier kultursjefen.

Han ser nå på muligheter for å systematisere et enda sterkere samarbeid.

– Da er vi nødt til å sette oss ned sammen og se på mulighetene og bli enig om en felles kurs: Hvor skal og vil vi? Foreløpig har ikke det arbeidet kommet så langt, sier Solhei.

Ser resultatene nå

Kulturhussjef John Jørgen Støa ved Ullensaker kulturhus var i 2014 med på å bestemme at de skulle bidra til å satse på lokale musikaler og produksjoner.

– Det bærer vi frukter av nå. Resultatet er veldig bra. Nå står de på egne bein, og er veldig proffe. Det er veldig morsomt.

- Dessuten er musikaler veldig i tiden. Ser vi Romerike under ett er det et utrolig stort og bredt tilbud om dagen, legger han til.

Han trekker frem at musikaler treffer et bredt publikum og engasjerer mange aktører og ulike uttrykk innen både teater, dans, sang og orkester.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.