Sturla Berg-Johansen er kjent for mye. Han kan blant annet se tilbake på Komiprisen for beste standup, Gullruten Folkets Pris, og Leif Justers ærespris. Han har vært programleder for en rekke TV-program, og han var med i norsk standup helt fra starten.

Turnerer i to år

Nå har han med seg Torbjørn Kvammen på piano, og er ute på en lang turné. De skal innom alle kriker og kroker i det langstrakte land.

Berg-Johansen elsker å stå på scenen, og reiser gjerne langt og lenge for å gjøre det. Denne turneen regner han med at skal vare i to år til sammen.

– Det er krevende, men de sier man blir 14 % lettere i vann – jeg tror jeg blir det på scenen, sier Sturla Berg-Johansen til EUB.

Høsten 2017 hadde Berg-Johansen premiere på Vestlandet. Nå går turen rundt i Norge. 7. mars kommer han til Eidsvoll.

– Som en slags oppvarming til kvinnedagen, ler Berg-Johansen.

Han har vært i Panorama og sett på lokalene, og ser fram til å komme til bygda.

– Jeg gleder meg til å komme til Eidsvoll. Det blir suverent. Lokalet var akkurat passe stort. Helt perfekt, sier han entusiastisk.

lagt problemene bak seg

Forestillingen #denfølelsen er et musikalsk humorshow hvor Sturla Berg-Johansen tar publikum med på eventyrene han har hatt i voksen alder.

– Jeg har reist mye, er en nysgjerrig fyr, og treffer mange interessante mennesker, sier Berg-Johansen.

Det er langt ifra noen hemmelighet at Berg-Johansen har slitt med rusproblemer, og det har vært noe han har snakket mye om, både på scenen og ellers. Men det er for lengst lagt bak ham, og er ikke noe tema i denne forestillingen.

– Det skal ikke være noe fokus på det, sier han.

– Livet er deilig

Sturla uttalte at han håpet han skulle bli 50 år høsten 2017. Det klarte han. I det spesielle møtet han har hatt med alderen og alt den innebærer, har han gjort seg noen tanker om livet.

– Livet er kort, vulgært, men du verden så deilig, sier Berg-Johansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.