Etter en regntung dag, forsvant skyene og solen tittet fram til den offisielle åpningen av Uthaug Kunstsenter. Klokken 1900 var det duket for å klippe over det røde båndet, og ønske alle som var tilstede velkommen til Hurdals nye kunstsenter. Under velkomsttalen får publikum høre om arven etter billedkunstneren Jørleif Uthaug og senterets bakgrunn, før Geir Uthaug, hans søster Gro Ann Uthaug og sangeren Peder Arnt entrer scenen og gir publikum en dyptgående forestilling.

DYP LITTERATUR OG MYKE TONER
Gro Ann Uthaug leser opp dikt av William Blake med full innlevelse og gode skildringer. Deretter synger Peder Arnt de samme diktene, men i engelsk tale og blir fulgt av Geir Uthaugs skildringer om diktene. Blant publikum finner vi Peter Wood Moe, som har kjent Geir i over 40 år.

– Det var en veldig bra forestilling, og det er flott å få en sånn presentasjon av en person som er er en så sterk impuls, forteller Moe som hadde reist helt fra Tønsberg for å få med seg åpningen av senteret.

– Jeg ble spesielt veldig imponert over sangeren, han kom med noen fantastiske toner, sier han.

– Strålende fornøyd
Marianne Uthaug forteller at Blake var en såpas stor del av åpningen, nettopp fordi han var en stor del av livet deres.

– Vi har hatt Geirs bok om Blake ved frokostbordet i mange år, og Geir er mer eller mindre vokst opp med han. Derfor er det en veldig viktig del for oss, sier hun og synes det var svært hyggelig at det kom såpass mange for å se oppvisningen.

– Jeg er strålende fornøyd, og det kom mange flere enn forventet. Det er spesielt hyggelig å se folk vi ikke kjenner herifra også.

Danner en tradisjon

Fortsettelsen av Kulturdagene og dagens program er allerede godt i gang, og Marianne forteller at dette er starten på en tradisjon de ønsker å fortsette med i lang tid.

– Vi danner et godt sted for sosialisering, og jeg er veldig spent på hvordan resten av helgen vil gå.

Selv tror hun at lokalbefolkningen synes det er spesielt hyggelig at det kommer noe nytt og bredere kunsttilbud i Hurdal.

– Jeg tror naboene synes det er hyggelig at det skjer noe her.

Les også: Jazzpianist på hjemmebane

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.