Brannvesenet stilte med cirka 20 mann og hadde en av sine mest krevende slokkejobber på lenge. Først etter cirka to timer hadde brannvesenet full kontroll.

EVAKUERING

Mye tyder på at brannen startet i kafeen.

En tid var det uklart om det var folk i leiligheten over kafeen, men eier Bjørn Elstad kunne etter kort tid bekrefte at de to som hadde leiligheten, befinner seg i Syden på ferie.

På grunn av til dels stor røykutvikling besluttet politiet at Kinarestauranten i nabobygget skulle evakueres. Samtidig ble det brutt opp inn til kontorene i bygningens tredje etasje slik at alle vinduer kunne lukkes.

Tilfeldig oppdaget

Arne Fredheim fra Styrilia var sammen med noen andre ved mini-banken på sørsida av sparebankgården da de plutselig oppdaget at det strømmet tjukk røyk fra en luftekanal eller avtrekkskanal i veggen bak kafeen.

Fredheim hadde med seg mobiltelefon og varslet straks brannen før klokka 19.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.