Etter samværet i Fering kirke gikk turen til Fløygir hvor det vekslet med underholdning og konkurranser utover ettermiddagen. Et nytt innslag var skolekor fra bygda ledet av lærer Solveig Fiskvik. Øivind Granli holdt tale for dagen, og poengterte sterkt dette med gleden og friheten og at vi aldri måtte slutte å glede oss over det siste.

Snøkledte graner i Hurdal

Snøilinger i åsene og snøkledte graner på toppene var det syn som møtte en på 17. maidagen i Hurdal.

Etter samling i kirken for hele bygda, der lærer Torbjørn Grønvik talte, gikk turen den noe lange ruten helt til ungdomsskolen ved Hurdal Verk. På denne turen var deltakerne nedenom Aldersheimen, hvor en av elevene ved ungdomsskolen, Kari Kjellaug Tømta, holdt en meget god tale til de som er bosatt i heimen.

Feiring på Stensby

Også på Stensby sjukehus ble det, som vanlig, feiret 17. mai. Leger, sykepleiersker og øvrige ansatte gikk i tog fra kirurgen til lasarettet og tilbake under klingende janitsjarmusikk.

LEIKARRING PÅ JESSHEIM

Hyggelig og populært innslag i forbindelse med borgertoget på Jessheim var Ullensaker BU’s leikarring som med stor dyktighet opptrådte på plassen foran Ullensaker Alders- og Pleiehjem.

Hovedtalen for dagen ble dessuten holdt på pleiehjemmet ved borgertogets ankomst dit. Det var sokneprest Tormod Rostad som dvelte heller lite ved fortiden og nasjonalromantikken, men klokt og interessant rettet tankene fremover og utover mot en større enhet enn vårt eget velstandssamfunn.

BYGGE UT FN

– Vi må bidra til å bygge ut FN’s makt, så vi kan nå fram til et bedre og tryggere grunnlag for freden mellom folkene i dag, sa hovedtaler stortingsrepresentant Halvdan Hegtun i sin tale ved Eidsvollsbygningen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.