Alf Prøysen har skrevet en av Det norske Teatrets største suksesser, musikalen Trost i taklampa. Romanen hadde hatt en eventyrlig suksess med over 60.000 solgte bøker i første opplag. Og Finn Ludt komponerte musikken, som ble folkekjær med vakre melodier som Blåklokkevikua og Snekkersvekaras humørfylte sanger. Vazelina Bilopphøggers har senere gjort Snekkersvekara til et kultfenomen.

25 ÅR SIDEN SIST

– På Romerike folkehøgskole satte vi opp Trost i taklampa i 1993, og denne våren, 25 år senere, vil en ny generasjon elever bli kjent med Prøysens fantastiske univers. Fortsatt med glimt i øyet, og fortsatt med et alvor som gjør forestillingen til en sterk opplevelse, opplyser Ingjerd de Graaff, kontorleder ved Romerike Folkehøgskole

Regien har Tore Østvang, og forestillingen, som spilles i Storsalen, har premiere onsdag 11. april. Den spilles også 12., 13., 14., 15. og 16. april.

LYSISTRATA

Men elevene ved folkehøgskolen har mer på programmet. Fredag 13. april er det premiere for Lysistrata – et teatershow om kjønnskamp basert på det 2.429 år gamle stykket Lysistrata av Aristofanes. De atenske og spartanske kvinnene med Lysistrata i spissen har sett seg lei på årevis med krig og drap og setter ut i livet en listig og forførende plan for å skape fred.

Her loves det både teater, musikk og masse humor. Regien er ved Inga Lilleaas. Premieren er fredag 13. april i Stallen. Forestillingen spilles også 14., 15., 17., 18. og 19. april.

DØD OG FORDERVELSE

Lørdag 14. april er det enda en premiere, da for musikalen Spamalot av Eric Idle, som er bygd på filmen Monty Python and the Holy Grail. Kong Arthur samler en gjeng riddere for å finne Den Hellige Gral. På befaling fra Gud. Men hva er Den Hellige Gral? Her blir det sang og dans, absurditeter, finurlige avsporinger, død og fordervelse, kjønnsrollehumor, klasseskillehumor, samfunnskritikkhumor, religionshumor helt uten selvhøytidelighet – med påkledde og lettkledde dansere.

Regien er ved Espen Bråten Kristoffersen og koreografien ved Lena G. Nesbakken. Orkesteret ledes av Eirik Bøhn Berntsen

Premiere er i Teaterlåven lørdag 14. april. Videre spilles musikalen 15., 16., 18., 19., 20. og 21. april.

LES OGSÅ: – Forestillingen er mer aktuell enn noen gang

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.